Σε μια μαζική και μαχητική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου , παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι της, στο Δήμο και στο Δυτικό Τομέα Περιφέρειας Αττικής.

2019-03-18

Σε μια εντυπωσιακής μαζικότητας εκδήλωση που πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι της, στο Δήμο και στο Δυτικό Τομέα Περιφέρειας Αττικής, από τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Σταματόπουλο .

Την εκδήλωση άνοιξε η Πετρούλα Κυριακοπούλου, δημοτική σύμβουλος και στη συνέχεια έγινε η κεντρική ομιλία από τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Σταματόπουλο. Παρουσιάστηκαν οι βασικές θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ μπροστά στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και το πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνονται, απευθύνοντας κάλεσμα συμπόρευσης και ισχυροποίησης του ΚΚΕ σε όλες αυτές τις μάχες, πράγμα που μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος. Ενιαία παντού, «γιατί ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση του λαού και της νεολαίας, στην ενιαία επίθεση που δέχονται η ζωή και τα δικαιώματά μας, από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τους Δήμους και τις Περιφέρειες ως στηρίγματά τους.»

Αναφέρθηκε επίσης στη « νέα παγίδα για το λαό, που προσπαθεί να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, και έχει όνομα: "Ισχυρό προοδευτικό μέτωπο που θα φράξει τάχα το μέτωπο στην ακροδεξιά", που είναι η άλλη όψη του "υπευθυνότητα ή λαϊκισμός", που λέει η ΝΔ.

«... Έτσι παίζεται το παιχνίδι διαχρονικά. Κάλπικα διλλήματα, με μοναδικό στόχο τον εγκλωβισμό των λαϊκών συνειδήσεων στις ίδιες αδιέξοδες επιλογές ...»

«......Πολύ αργά το θυμήθηκε ο κ. Τσίπρας το μέτωπο στην ακροδεξιά. Όταν συγκυβερνούσε τέσσερα χρόνια με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και νομιμοποιούσε στη συνείδηση των λαϊκών ανθρώπων την ακροδεξιά, δεν υπήρχε τέτοιος κίνδυνος;»

Στη συνέχεια, αποδεικνύοντας με στοιχεία, από την δράση των αστικών κομμάτων, αλλά και των παρατάξεων στο δήμο και την περιφέρεια για το τι είναι πραγματικά προοδευτικό και τι όχι, ανέφερε χαρακτηριστικά :

«Τι είναι πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο; Να υπηρετούμε τα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ; Ή να εναντιωθούμε σ' αυτά για να ζήσουμε ειρηνικά, με φιλία και συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς;

Ή είναι προοδευτικό και σύγχρονο να λειτουργεί ο δήμος ως φορομπηχτικός - φοροεισπρακτικός μηχανισμός; Με διεύρυνση της ανταποδοτικότητας, όπως χρόνια τώρα συμβαίνει και με όλες τις κυβερνήσεις;»

Επίσης αναφέρθηκε στο βασικό ερώτημα που μπαίνει μπροστά μας σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο: "Ανάπτυξη για ποιον και από ποιον";

... «Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής μας; Ή με βάση την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που όλο και πιο πολύ περιορίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών;

Εδώ κρίνονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι εκλεκτοί τους. Ανεξάρτητα εάν έχουν το χρίσμα ενός ή παραπάνω κομμάτων... Ανεξάρτητα αν κατεβαίνουν με την προβιά του δήθεν ανεξάρτητου, υπερκομματικού, κλπ., η οποία τελευταία πολύ φοριέται...»

Κάνοντας συγκεκριμένη κριτική στην διοίκηση του δήμου και στις υπόλοιπες παρατάξεις στο δήμο, συνέχισε:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση στους δήμους και τις Περιφέρειες βρίσκεται απέναντι από αυτή την πολιτική. Και στο δήμο Ιλίου, και στην περιφέρεια Αττικής, πρόβαλε, προβάλει και διεκδικεί τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες του λαού, το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο. Θέτει στην πρώτη γραμμή τον αγώνα για τα σύγχρονα λαϊκά προβλήματα.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο Πάρκο Τρίτση σημείωσε πώς:

«Αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση του Πάρκου Τρίτση. Για να διατεθεί το σύνολο των χώρων και των υποδομών της έκτασής του για τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της ευρύτερης περιοχής. Με ελεύθερη και δωρεάν χρήση, χωρίς κατακερματισμούς και επιμέρους οριοθετήσεις, μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα. Για να εξασφαλιστεί σταθερή, επαρκής και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση, επαρκές προσωπικό με πλήρη δικαιώματα που να καλύπτει τις ανάγκες.

.....Επίσης όσον αφορά την διαχείρηση των απορριμμάτων τόνισε: «Παλεύουμε για τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.

Για να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή.

Να μη δημιουργηθεί ΧΥΤΥ στο παλιό λατομείο Μουσαμά και στο λατομείο Σταμέλου. Η εξεύρεση νέων χώρων να γίνει με ευθύνη της κυβέρνησης και με κριτήριο την ποιότητα ζωής του λαού και την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.

Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των απορριμμάτων. Για δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

Τέλος κάλεσε σε ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για:

«Να εκλεγούν περισσότεροι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι. Απέναντι στο αντιλαϊκό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης. Που δεν θα είναι οι υπηρέτες της κεντρικής εξουσίας - κάτι το οποίο αποδείξαμε όπου βρεθήκαμε στις διοικήσεις των δήμων... Που θα δώσουν ανάσες ανακούφισης σε όσους υποφέρουν.

Ισχυρή φωνή του λαού παντού, ή υποταγή στο σημερινό μίζερο, βάρβαρο και αδιέξοδο δρόμο.

Αυτό είναι το δικό μας δίλημμα, για να κάνουμε την πραγματική διαφορά.»

Επίσης παρεμβάσεις στήριξης των συνδιασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ στην εκδήλωση έκαναν οι :

Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν από τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Σταματόπουλο ,οι πρώτοι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Ιλίου και τον Δυτικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, που είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των γυναικών, της νεολαίας, και είναι οι εξής:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ - πρώτοι υποψήφιοι ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ:

1.Ανανιάδου Αντωνία-ιδιωτική υπάλληλος

2.Ανδρεοπούλου Ελένη-μέλος της γραμματείας της Επ.Ειρήνης Ιλίου και του Δ.Σ.του συλλόγου γυναικών Ιλίου.

3.Αργυρόπουλος Γιώργος-εργαζόμενος στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο

4.Βαμβακά Άννα-μέλος του ΔΣ του Α.Ο Ένωση Ιλίου 

5.Βέρας Αντώνης-φοιτητής ΠΑ.Δ.Α.

6.Βλάχου Βάσω-ΕΒΕ, μέλος της σχολικής επιτροπής του Δήμου

7.Γριβοκωστοπούλου Γιάννα-μέλος ΔΣ της Ένωσης Γονέων Ιλίου

8.Δελαπόρτας Διονύσης-δικηγόρος,μέλος ΔΣ του συλλόγου γονέων του 10ου γυμνασίου και μέλος γραμματείας Επ.Ειρήνης Ιλίου

9.Δοματά Μάγδα-πρόεδρος συλλόγου γυναικών Ιλίου

10.Ελευθερίου Πάνος-πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκόπειου.

11.Ζόμπος Παναγιώτης-φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΠΑ.Δ.Α και μέλος του ΔΣ του συλλόγου

12.Ζορμπά Καλομοίρα-ιδιωτική υπάλληλος

13.Ζούλα Νεκταρία-φαρμακοποιός

14.Καζάντζα Μαρία-φοιτήτρια του τμήματος Βιομηχανικής διοίκησης του ΠΑ.ΠΕΙ

15.Κανακόπουλος Ανδρέας-έμπορος

16.Καπαρού Αλεξάνδρα-μέλος ΔΣ της Ένωσης Λογιστών Ελεγχτών της Περιφέρειας Αττικής

17.Καπετάνιος Χρήστος-παρέχει υπηρεσίες πληροφορικής-μέλος της γραμματείας της Επ.Ειρήνης Ιλίου

18.Καραμπάς Πέτρος-Πρόεδρος Επ.Ειρήνης Ιλίου και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ

19.Κασσής Στέφανος-εργαζόμενος στον ΟΑΣΑ, συνδικαλιστής

20.Κατσά Νεφέλη-φοιτήτρια του τμήματος μηχανολόγων μηχανικών του ΕΜΠ, εργαζόμενη

21.Κεράτσας Γιώργος-εργαζόμενος στις μεταφορές,μέλος ΔΣ Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών

22.Κουγιούρης Γιώργος-μέλος ΔΣ Εμπορικού συλλόγου Ιλίου

23.Κούκος Χρήστος-απόφοιτος Φιλοσοφικής,ελεύθερος επαγγελματίας.

24.Κοχύλη Βούλα-μεσίτρια

25.Κυριακοπούλου Πετρούλα-συνταξιούχος ΟΤΑ, Δημοτική Σύμβουλος

26.Λιναρδακη Καίτη-συνταξιούχος, μέλος γραμματείας Επ.Ειρήνης Ιλίου

27.Μπαμπούλας Νέαρχος-εργαζόμενος στον επισιτισμό

28.Μπουκουβάλα Κωνσταντίνα-φοιτήτρια, πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του Γεωλογικού τμήματος του ΕΚΠΑ, εργαζόμενη στον επισιτισμό

29.Μπράβος Γιάννης-συνταξιούχος υποδηματοποιός

30.Ντέρας Γιώργος-εργαζόμενος στο μέταλλο

31-Παλυβός Γιάννης-άνεργος

32.Παναγιωτίδης Θωμάς-μέλος ΔΣ του παραρτήματος Αθήνας του Συνδικάτου Μετάλλου

33.Πανόπουλος Χάρης-μουσικός

34.Παπαχριστοδούλου Χριστίνα-νοσηλεύτρια, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Ιλίου του ΕΣΥΝ

35Πολλάτου Θεοδώρα-ιδιωτική υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του συλλόγου γονέων του 4ου Δημοτικού.

36Στεφανάκη Ηλέκτρα-μέλος του ΔΣ του παραρτήματος επισιτισμού

37Τζωρτζάτος Θεοτόκης-συνταξιούχος

38Τούντας Άγγελος (Βαγγέλης)-βενζινοπώλης

39Φουντούλης Βασίλης-οδοντίατρος


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

-πρώτοι υποψήφιοι ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ:

1.Bασιλοπούλου Δώρα-εργαζόμενη στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου ΠΡΟΟΔΟΣ, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ

2.Ζησίμου Ελένη-πρόεδρος συλλόγου σπουδαστών δημοσίων ΙΕΚ

3.Θεοδωρόπουλος Κώστας-φοιτητής

4.Θεοδωροπούλου Γωγώ- γεν. Γραμματέας ΔΣ σωματείου εργαζομένων VODAFON

5.Κυριαζής Χρύσανθος-Γυμναστής-πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του δήμου Πετρούπολης, μέλος του γεν, συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

6.Ντούβαλης Χρήστος-σπουδαστής ΙΕΚ

7.Παπαγεωργίου Βασίλης-μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Τροφίμων και ποτών, μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου AMSTEL,μέλος του ΔΣ του κλαδικού συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών

8.Τασιούλας Τάσσος-οικοδόμος, πρόεδρος του παραρτήματος Ιλίου του Συνδικάτου Οικοδόμων.

9.Τιμπλαλέξης Γρηγόρης-δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου

10.Τριανταφύλλου Νίκος-μέλος του ΔΣ του συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων αγωνιστών 1967-1974(ΣΦΕΑ),πρώην υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου με τα ψηφοδέλτια που στήριζε το ΚΚΕ.

11.Φιλανταράκη Μαρία-δασοπόνος, γραμματέας ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας<br>

12.Ψητόπουλος Κυριάκος-μέλος του ΔΣ του ΣΑΤΑ