Χαιρετισμός από Σοκόλ Ντέντε,μετανάστη,μέλος του ΔΣ του παραρτήματος του Συνδικάτου οικοδόμων Ιλίου και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.


Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες

Σας καλωσορίζω και εγώ στην σημερινή μας εκδήλωση εκ μέρους των εργατών μεταναστών που ζουν και δουλεύουν στην πόλη μας.

Πρώτα θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και στο κόμμα μας το ΚΚΕ. Στο κόμμα των εργατών σε όλη την Ελλάδα.

Φίλοι και φίλες, πρέπει σε αυτές τις εκλογές και σε όλες τις μάχες που θα δώσουμε, δημοτικές-ευρωεκλογές-βουλευτικές όποτε και να γίνουν, το κόμμα μας το ΚΚΕ, να βγεί πιο δυνατό, γιατί αυτό είναι η δύναμή μας, Γιατί το ΚΚΕ είμαστε εμείς. Οι εργάτες, οι απλοί άνθρωποι.

Γιατί είναι το μόνο κόμμα που μας εμπιστεύεται και το εμπιστευόμαστε. Και όταν το ψηφίζεις, η ψήφος σου δεν πάει χαμένη.

Θα αγωνίζεται μαζί με μάς, για τα δικαιώματά μας. Για μια καλύτερη ζωή χωρίς να υπάρχει εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, στις δημοτικές εκλογές που είναι μια από τις πρώτες μάχες που θα δώσουμε, σας καλώ όλους ,Έλληνες και μετανάστες, να υποστηρίξουμε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Παιδεία-κοινωνική ασφάλιση και υγεία, δεν τα δημιουργήσαμε εμείς, αλλά αυτοί που μας κυβερνάνε και αυτοί που στηρίζουν τους κυβερνώντες.

Όλα αυτά αφορούν και εμάς τους μετανάστες, γιατί πρέπει και εμείς να αγωνιστούμε μαζί με τους ΄Έλληνες εργάτες. Γιατί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας, ενώ είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν.

Τέλος, από αυτό το βήμα, θα καλέσω τους συμπατριώτες μου από την Αλβανία, να υποστηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ας μη συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που φωνάζει :Έξω από το ΝΑΤΟ, Έξω από την Ε.Ε. Όχι σε πολέμους και αλλαγή συνόρων, όχι σε προσφυγιά. Και όλα αυτά μπορούμε να τα παλέψουμε όλοι μαζί ,ενωμένοι σαν μια γροθιά, γιατί αξίζουμε να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή, εμείς και τα παιδιά μας.