Χαιρετισμός από Βέρα Αντώνη, φοιτητή Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Η στρατηγική σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, φαίνεται και στην νέα "μεταμνημονιακή"εποχή. Μόνο νέα δεν είναι για την νεολαία, καθώς συνεχίζει να βιώνει τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής και από αυτή την κυβέρνηση που πήρε την σκυτάλη από τις προηγούμενες.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι το νομοσχέδιο για το Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Ένα νομοσχέδιο που:

-παρά τις εξαγγελίες, διατηρεί και διαμορφώνει ένα ακόμα σκληρότερο εξεταστικό κέντρο

-περιορίζει τις γνώσεις που παρέχει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Πανεπιστημιοποίηση, μόνο στα χαρτιά, αφού διατηρεί όλες τις παθογένειες των προηγούμενων ιδρυμάτων, όπως υποχρηματοδότηση, ελλείψεις σε εκπαιδευτικό-διοικητικό προσωπικό, απουσία υποδομών(εστιών),διεύρυνση της κατηγοριοποίησης αποφοίτων, αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα(για να πέφτουν τα δικαιώματα των εργαζομένων προς τα κάτω)κλπ.

Παράλληλα με την σύγκλιση στην παιδεία, τα αστικά κόμματα, συμφωνούν και στα εργασιακά, με την διατήρηση όλων των μνημονιακών αντεργατικών νόμων, με ψήφιση νόμου κατάργησης της απεργίας, με την κοροϊδία για τον κατώτατο μισθό, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων κ.ά.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στους νέους και τις νέες, που συστρατεύθυκαν μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους δουλειάς. Στους νέους και τις νέες που μπορεί να μην μας στήριξαν μέχρι τώρα, αλλά πλέον έχουν εμπειρία απo τις εξελίξεις.

Η αναμονή, η λογική του μικρότερου κακού, η αποχή, αποδείχθηκαν ζημιογόνα, για τον λαό και τη νεολαία.

Καλούμε τους μαθητές να μην υποχωρήσουν από το σύνθημα " σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει». Τους φοιτητές να παλέψουν για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους, να διεκδικήσουμε το πτυχίο μας να είναι η μοναδική προϋπόθεση για δουλειά.

Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν για δουλειά με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Αποφασιστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, για να ισχυροποιηθεί το κίνημα.