Κατερίνα Προβιά- Δασκάλα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Λέγομαι Κατερίνα Προβιά, είμαι δασκάλα στο 4ο Δημ. Σχ Ιλίου εδώ και 22 συναπτά έτη...και μέλος της γραμματείας της επιτροπής ειρήνης Ιλίου.

θέλω να είμαι ειλικρινής! Δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζω τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, και πολλοί το γνωρίζουν αυτό.
Είναι όμως η πρώτη φορά που το δηλώνω σε μια τέτοια συγκέντρωση! Κι αυτό γιατί, σε τέτοιους καιρούς, αξίζει και πρέπει καθένας να παίρνει ξεκάθαρα θέση. Όχι να λέμε τα τετριμμένα «με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε», αλλά με ποιους θα αγωνιστούμε για όσα μας αξίζουν. Αξίζουν σ' εμάς, στους γονείς μας, στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας...

Δε φτάνει να αγωνιστούμε για μια καλύτερη παιδεία, δε φτάνει να αγωνιστούμε για καλύτερη παροχή φροντίδας υγείας και πρόνοιας, δε φτάνει να αγωνιστούμε για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και αμοιβής, δε φτάνει να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο περιβάλλον, δε φτάνει να αγωνιστούμε, με δυο λόγια, για μια καλύτερη ζωή...

Πρέπει να αγωνιστούμε για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, την εργασία, το περιβάλλον που μας αξίζουν,... για τη ζωή που μας αξίζει!

Θα αγωνιστούμε!... κόντρα στα σημεία των καιρών όπου θέλουν τους πολίτες παθητικούς θεατές ενός συστήματος που στηρίζει την αθλιότητα, τις χαμηλές προσδοκίες, τον ωχαδερφισμό...

Έχουν αναλυθεί στις λεπτομέρειές τους όλα τα παραπάνω από τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ.
Ποια σχολεία θέλουμε και αξίζουν τα παιδιά μας και ποιο το περιεχόμενο στην εκπαίδευση τους! Τι υγεία θέλουμε και αξίζουμε και ποιες οι συνθήκες περίθαλψης και φροντίδας! Σε τι περιβάλλον αξίζει να ζούμε! Κάτω από ποιες συνθήκες να εργαζόμαστε και να αμειβόμαστε που δε θα εξοντώνουν, δε θα εξευτελίζουν τους εργαζόμενους!

Κι όλα αυτά σε μια χώρα, σε μια πατρίδα, στην Ελλάδα, που θα εγγυάται την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας, χώρα αλληλέγγυα στους δοκιμαζόμενους λαούς και όχι ορμητήριο πολέμων! Χώρα αυτόνομη και ανεξάρτητη και όχι φερέφωνο και παρατρεχάμενη των μακελάρηδων της γης.

Πιστεύω λοιπόν πως η Λαϊκή Συσπείρωση με τους αντιπροσώπους της και όλους εμάς και με άλλους τόσους κι άλλους τόσους ... μπορεί να είναι μπροστά στους αγώνες στις τοπικές κοινωνίες - Δήμους και Περιφέρειες. Αξίζει να κάνουμε και στο Δήμο μας, όπως έχει γίνει και σε άλλους Δήμους, τη μεγάλη ανατροπή!!

Ισχυρή δύναμη τη Λαϊκή Συσπείρωση, μακάρι και διοίκηση του Δήμου μας!