2019


Μόνο ως συκοφαντική και προβοκατόρικη μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση της Διοίκησης του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση», που κατηγορεί τη Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου ότι δήθεν μεθοδεύει την απομάκρυνση σχολικής καθαρίστριας.

Στις 7/10/2019, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταθέσαμε γραπτή ερώτηση προς τη δημοτική αρχή για την αντισεισμική, αντιπυρική και αντικεραυνική προστασία των σχολίων. Από την γραπτή απάντηση που πήραμε προκύπτουν ορισμένα πολύ σοβαρά ζητήματα:

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 5/12/19 προσήλθαν μαζικά γονείς από το Νεστόριο Δημοτικό Σχολείο για να διαμαρτυρηθούν και να θέσουν προς συζήτηση δύο πολύ βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο σχολείο: Το πρόβλημα της ανεπαρκούς θέρμανσης και της ελλιπούς καθαριότητας.

Μετά από παρεμβάσεις σε δημοτικά συμβούλια, κινητοποιήσεις, τη μαζική και δυναμική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας που διοργάνωσαν οι συντονιστικές επιτροπές σωματείων και φορέων της Δυτικής Αθήνας, της Δυτικής Αττικής και του Γραμματικού-Μαραθώνα, οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας εξέδωσαν ασθμαίνοντας κάτω από το βάρος της λαϊκής κινητοποίησης και...

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2020. Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε το αντιλαϊκό περιεχόμενο του προτεινόμενου προϋπολογισμού και τον καταψήφισε. Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής τελικά πέρασε με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της Διοίκησης.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/10/2019, συζητήθηκε το θέμα του καθορισμού του ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2020 όπως και ο καθορισμός του δημοτικού φόρου για τους ηλεκτροδοτούμενους χώρους.