Η Λαϊκή Συσπείρωση αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5/12/2019

2019-12-07

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 5/12/19 προσήλθαν μαζικά γονείς από το Νεστόριο Δημοτικό Σχολείο για να διαμαρτυρηθούν και να θέσουν προς συζήτηση δύο πολύ βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο σχολείο: Το πρόβλημα της ανεπαρκούς θέρμανσης και της ελλιπούς καθαριότητας.

 Η στάση όμως του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χαραλαμπόπουλου και του Δημάρχου κ. Ζενέτου ήταν απαράδεκτη.

 Καταρχάς ο κ. Δήμαρχος προσπάθησε να βγάλει «τρελούς» τους γονείς για το θέμα της θέρμανσης, λέγοντας ότι δήθεν έχει εξασφαλιστεί επαρκής θέρμανση για όλα τα σχολεία του δήμου! Για το θέμα της καθαριότητας επανέλαβε για ακόμη μια φορά τη μόνιμη επωδό της Δημοτικής Αρχής: «Θέλω αλλά δεν μπορώ». 

Στη συνέχεια, η Λαϊκή Συσπείρωση επέμεινε να συζητηθεί το σοβαρό αυτό θέμα εκτενέστερα προ ημερησίας διάταξης αφού δεν είχαν δοθεί ουσιαστικές απαντήσεις. Η δημοτική αρχή αρνήθηκε πεισματικά «γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια» τους γονείς αλλά και τον ίδιο τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. 

Σαν αποτέλεσμα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αποχώρησαν από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι γι' αυτή την απαράδεκτη στάση. 

Όμως η Δημοτική Αρχή είναι πολλαπλά εκτεθειμένη. Μόλις πριν 3 μέρες, την Δευτέρα 2/12/2019 στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σταματόπουλος, είχε κάνει την εξής ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή:

 « Έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ενόψει του χειμώνα που έρχεται ώστε τα σχολεία να είναι ζεστά και να μην έχουμε το φαινόμενο των προηγούμενων χρόνων όπου παιδιά και εκπαιδευτικοί να είναι με τα μπουφάν; Είναι ασφαλείς και συντηρημένοι οι καυστήρες; Υπάρχουν χρήματα στις σχολικέ ς επιτροπές ώστε τα καλοριφέρ να μην λειτουργούν μόνο 1 - 1,5 ώρα τη μέρα; Γιατί ξέρουμε ότι , από το 2009 μέχρι σήμερα , η κρατική χρηματοδότηση προς τα σχολεία έχει μειωθεί κατά 65% από όλες τις κυβερνήσεις ». 

Η απάντηση που πήραμε από τον κ. Μαρκόπουλο ήταν και τότε προκλητική. Είπε το εξής: « Τα σ χ ο λ εία σ τ ο δ ή μ ο Ι λίο υ θ ε ρ μ αίν ο ν τ αι κ α ν ο νικ ά , δ ε ν υ π ή ρ ξ ε π ο τ έ π ε ρίπ τ ω σ η π αιδιά ν α κυκλοφορούν με μπουφάν »!!!!!! 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε ότι θα επιμείνουμε μέχρι τέλους ώστε να γίνει αναλυτική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τα προβλήματα του Νεστόριου Δημοτικού Σχολείου και γενικότερα τα προβλήματα στη θέρμανση και την καθαριότητα όλων των σχολικών κτιρίων του δήμου Ιλίου.Ίλιον 

                                                                                                                 5/12/2019