Ανακοίνωση για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου

2019-11-19

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου τάσσεται κατά της συγκεκριμένης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) του δήμου που συζητιέται αύριο Τρίτη 19/11/2019 στο δημοτικό συμβούλιο.


Στον νέο Ο.Ε.Υ. που προτείνει η δημοτική αρχή, όπως και στους προηγούμενους, αποτυπώνεται ακόμη μια φορά η μεγάλη υποστελέχωση του δήμου από το αναγκαίο προσωπικό, ενώ συνεχίζεται το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων και του δικαιώματος όλων των εργαζομένων του δήμου στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.


Πιο συγκεκριμένα, ενώ προβλέπονται στον προτεινόμενο Ο.Ε.Υ. 522 οργανικές θέσεις μόνιμων υπαλλήλων (που και αυτός ο αριθμός δεν καλύπτει τις ανάγκες), αυτή τη στιγμή είναι καλυμμένες μόνο οι 270! Την ίδια στιγμή, άλλες 213 θέσεις εργαζομένων που καλύπτονται αυτή τη στιγμή (προσωποπαγείς δημοσίου δικαίου και προσωποπαγείς αορίστου χρόνου), προβλέπεται να καταργηθούν σε περίπτωση που μείνουν κενές. Ενώ προβλέπονται και 250 θέσεις συμβασιούχων, χώρια τους δεκάδες συμβασιούχους με 8μηνα/11μηνα που δουλεύουν στους παιδικούς σταθμούς και σε άλλες υπηρεσίες.


Είναι σαφές πως με την πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και τη στήριξη των δημοτικών αρχών, οι δήμοι δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών αλλά και την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων που έχει σαν αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των εργατικών ατυχημάτων. Την ίδια στιγμή χτυπιέται συνεχώς το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, συνεχίζεται η «ομηρία» εκατοντάδων ανθρώπων. Αυτά επιβεβαιώνονται και για το δήμο μας!


Ως Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικούμε:


  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δήμο ώστε να καλύπτονται πλήρως όλες οι ανάγκες.
  • Τη μετατροπή όλων των προσωποπαγών θέσεων εργασίας σε οργανικές ώστε να μην καταργούνται σε περίπτωση αποχώρησης του εργαζομένου.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμιά περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα.
  • Ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών.
  • Ενίσχυση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.


Καλούμε τους εργαζόμενους του δήμου να αγωνιστούν ενάντια στις συνεχιζόμενες αντεργατικές ανατροπές και δηλώνουμε πως θα δώσουμε τη μάχη για να μην περάσει το προτεινόμενο σχέδιο Ο.Ε.Υ.


Ίλιον 18/11/2019