Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο της 19ης Νοεμβρίου 2019 πριν από την έναρξή του.

2019-11-24

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο της 19ης Νοεμβρίου 2019 πριν από την έναρξή του. 

Ο λόγος ήταν ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημά σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και του σωματείου των εργαζομένων να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη το θέμα της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.). Αίτημα απολύτως δικαιολογημένο αφού κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης που έγινε το προηγούμενο διάστημα, φάνηκε πως όλες οι παρατάξεις (πλην της δημοτική αρχής) αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσω του σωματείου τους, είχαν εκφράσει - ο καθένας για τους δικούς του λόγους - ενστάσεις πάνω στην προτεινόμενη τροποποίηση. Παρά τις ενστάσεις αυτές, η δημοτική αρχή επέλεξε να φέρει την πρότασή της απαράλλαχτη. 

Θυμίζουμε ότι ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε ταχθεί κατά της συγκεκριμένης τροποποίησης του Ο.Ε.Υ. αφού λειτουργεί ως εργαλείο για την παγίωση της υποστελέχωσης του δήμου από το αναγκαίο προσωπικό και για τη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα έχουμε προβάλει μια σειρά διεκδικήσεις όπως:

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δήμο ώστε να καλύπτονται πλήρως όλες οι ανάγκες.

 • Τη μετατροπή όλων των προσωποπαγών θέσεων εργασίας σε οργανικές ώστε να μην καταργούνται σε περίπτωση αποχώρησης του εργαζομένου. 

• Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

• Καμιά περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα.

 • Ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών.

 • Ενίσχυση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

 
Εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση, αποχώρησαν πριν από την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου και οι υπόλοιπες παρατάξεις με αποτέλεσμα αυτό να μην πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης απαρτίας. 

Αν η δημοτική αρχή επιμείνει να φέρει το θέμα σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, αγνοώντας τις αντιδράσεις, ως Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε πως θα δώσουμε τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου ώστε να καταψηφιστεί. 

                                                                                                                Ίλιον 21/11/2019