Ύστερα από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου υιοθετήθηκε ομόφωνα ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο για την απομάκρυνση της κεραίας στην οδό Σύρου

2020-05-22

Το ψήφισμα που υιοθετήθηκε αναφέρει τα εξής:

"Με το παρόν ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά, προς όλες τις αρμόδιες αρχές, την άμεση απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται σε οίκημα επί της οδού Σύρου 17 στο Περιστέρι.

Αν και η εν λόγω κεραία, εντάσσεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Περιστερίου, οι συνέπειες της λειτουργίας της, επηρεάζουν δημότες και κατοίκους τόσο του δήμου Ιλίου, όσο και του δήμου Περιστερίου, καθώς η οδός Σύρου αποτελεί όριο των δύο δήμων.

Η κεραία κινητής τηλεφωνίας, που τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια του περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, θίγει την ήδη υποβαθμισμένη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής ενώ βρίσκεται σε μικρή απόσταση από δημόσιες δομές, όπως το 36ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου και το 3ο Γενικό Λύκειο Ιλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου, εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής και ζητά:

  • Την άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας
  • Ανάκληση παντός τύπου άδειας που τυχόν έδωσαν οι συναρμόδιες υπηρεσίες (Πολεοδομία, ΕΑΕΕ) για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας.
  • Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την ασυδοσία των εταιρειών τηλεφωνίας, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη δημόσια υγεία."