Ύστερα από επίμονες προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την απαλλαγή των επαγγελματιών της πόλης από τα δημοτικά τέλη για όσο διάστημα ανέστειλαν τη λειτουργία της επιχείρησής τους λόγω πανδημίας

2021-02-05

Ύστερα από 3 γραπτές προτάσεις, 7 ερωτήσεις και πολλές πιέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου στο δημοτικό συμβούλιο από τον Μάρτη του 2020 μέχρι σήμερα, η δημοτική αρχή «εδέησε» να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο της 28ης Γενάρη εισήγηση με θέμα: «Λήψη απόφασης για την απαλλαγή καταβολής ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, σε επιχειρήσεις που διακόπτουν την λειτουργία τους, λόγω μέτρων αποτροπής του κορωνοϊού COVID-19».

Έπρεπε δηλαδή να περάσει σχεδόν ένας χρόνος - με ευθύνη της δημοτικής αρχής - για να γίνει πράξη ένα βασικό και αυτονόητο αίτημα των επαγγελματιών του δήμου προκειμένου να ελαφρυνθούν από τα βάρη που σηκώνουν όλο αυτό το διάστημα!

Όλους τους προηγούμενους μήνες που η «Λαϊκή Συσπείρωση» έφερνε το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή Ζενέτου είτε απέρριπτε το να μπει σε συζήτηση είτε επιχειρηματολογούσε μονότονα με powerpoint και διαγράμματα λέγοντας ότι «αν πάρουμε αυτό το μέτρο θα τεθεί σε κίνδυνο η μισθοδοσία των εργαζομένων του δήμου» ή ότι «είναι πολύ μικρή η ελάφρυνση που προκύπτει για να πάρουμε ένα τόσο μεγάλο ρίσκο».

Άρα καλό θα ήταν η δημοτική αρχή να μην προβεί στη γνωστή αυτοδιαφήμιση του έργου της. Καλύτερο θα ήταν να απολογηθεί για ποιο λόγο καθυστέρησε τόσο. Κι αν καθυστέρησε γιατί περίμενε επιπλέον χρήματα από το κράτος, θα έπρεπε να τα διεκδικήσει νωρίτερα και μαχητικότερα...

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιλίου θα συνεχίσει να παλεύει εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου για να γίνουν πράξη και μια σειρά άλλες προτάσεις και διεκδικήσεις (οι οποίες και αυτές μέχρι στιγμής απορρίπτονται από τη δημοτική αρχή) όπως:

  • Μείωση των δημοτικών τελών για όλο το 2021 για τους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους ή αναστάλθηκε η σύμβασή τους.
  • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.