ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

2019-02-24

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 21/2/2019 την απαράδεχτη τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Ζενέτου, να χαρακτηρίσει ως υποκινούμενες τις κινητοποιήσεις των γονέων και δασκάλων του 9ου Δημοτικού σχολείου Ιλίου, για τα σημαντικότατα θέματα πυρασφάλειας, που έχει διαπιστώσει η πυροσβεστική υπηρεσία και η πολεοδομία.

Ο κ. Ζενέτος αντί να λύσει το πρόβλημα που είναι γνωστό εδώ και μήνες , συκοφαντεί με στόχο να κρύψει τα προβλήματα των σχολείων.

Ο επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΙΛΙΟΥ κάλεσε τον Δήμαρχο να πάρει πίσω αυτούς τους χαρακτηρισμούς και να κατεβάσει από το διαδίκτυο αυτές τις απαράδεχτες δηλώσεις.

Αντί ο Δήμαρχος να πάρει πίσω αυτές τις δηλώσεις ,απάντησε στον εκπρόσωπο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ότι όχι μόνο δεν θα πάρει πίσω ότι είπε, αλλά « θα τα ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά».

Έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι, « η κ. υποδιευθύντρια του σχολείου άφησε σκόπιμα τα παιδιά να κρυώνουν χωρίς καλοριφέρ , και τα έκθεσε σε κίνδυνο».

Ο Δήμαρχος συκοφαντεί τον αγώνα των δασκάλων και των γονιών ,και δεν λέει λέξη για την έκθεση της πυροσβεστικής υπηρεσίας που κάνει λόγο για την επικινδυνότητα του λεβητοστασίου.

Ο Δήμαρχος, κ. Ζενέτος, γνωρίζει ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των σχολείων του Ιλίου αντιμετωπίζει τα ίδια και περισσότερα προβλήματα, με την θέρμανση, τα άθλια και επικίνδυνα προαύλια, με ταράτσες που στάζουν, με την καθαριότητα των σχολείων. Αθωώνει ουσιαστικά την κυβερνητική πολιτική των περικοπών και στην παιδεία.

Οι γονείς και οι μαθητές έχουν γίνει μπαλάκι, ανάμεσα στον Δήμαρχο από την μια μεριά και τις υπηρεσίες του κράτους από την άλλη, προσπαθώντας και οι δύο να κρύψουν την ανεπάρκεια τους και τις εγκληματικές τους ευθύνες.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ στάθηκε δίπλα στους αγώνες των δασκάλων και των γονιών του 9ου δημοτικού θέτοντας το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο όλους αυτούς τους μήνες και θα εξακολουθεί να είναι δίπλα τους.

Όχι στη συκοφάντηση των αγώνων.

Όχι στη στοχοποίηση των διδασκόντων.

Να πάρει ο Δήμαρχος τώρα πίσω τις απαράδεκτες ανακοινώσεις του

Να παρθούν μέτρα για την επίλυση των αναγκών των εγκαταλειμμένων σχολείων του Ιλίου

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ