Τοποτηρητής του ΣΥΡΙΖΑ και λαθρόχειρας ο Κώστας Κάβουρας λέει η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου

2019-01-21

Δημοσιεύτηκε πρόσφατα συνέντευξη του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ΙΛΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ , Κώστα Κάβουρα στην οποία μεταξύ άλλων λαθροχειριών, προσπαθεί να οικειοποιηθεί το αντιπλημμυρικό έργο της Ζ. ΠΗΓΗΣ που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες.

Από το 2014 που έγιναν οι πλημμύρες έχουν περάσει 4 χρόνια διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Άρα χρειάσθηκαν 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί ένα έργο άμεσης προτεραιότητας, γιατί κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες.

Θα το επαναλάβουμε για άλλη μια φορά μήπως και σταματήσει η λαθροχειρία στους αγώνες των εργαζομένων από την παράταξη του κ. ΚΑΒΟΥΡΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ και κατ΄ επέκταση της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΟΥΤΕ Η ΠΕΡΕΦΕΡΕΙΑ ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑ. Όλοι τους, και ο ΖΕΝΕΤΟΣ και ο ΚΑΒΟΥΡΑΣ και η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ στηρίζουν τις επιλογές της ΕΕ που θεωρεί ότι τα έργα στις φτωχές περιοχές, είναι πιο δαπανηρά από τις καταστροφές και τις ανθρωπινές ζωές και άρα δεν είναι σε άμεση προτεραιότητα.. ΤΟ ΕΡΓΟ, επέβαλαν να γίνει σε όλους αυτούς, οι ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Ζ.ΠΗΓΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ.

Για να πληροφορηθεί λοιπόν ο λαός του ΙΛΙΟΥ την αλήθεια, υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:

§ Δύο ημέρες πριν την καταστροφή είχε γίνει ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ΙΛΙΟΥ από την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, αν έχουν προγραμματιστεί αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή. Η απάντηση ήταν αρνητική, με την γνωστή καταστροφή.

§ Την ίδια ημέρα της πλημμύρας οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ξεσήκωσαν τους κατοίκους και δημιουργήθηκε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ζ. ΠΗΓΗΣ.

§ Ακολούθησε κατάληψη στο Δημαρχείο του ΙΛΙΟΥ.

§ Οργανώθηκε η μεγαλύτερη διαδήλωση στο ΙΛΙΟΝ την ημέρα της παρέλασης με αποτέλεσμα να υπάρξουν και συμπλοκές με την αστυνομία.

§ Μετά από αυτές τις κινητοποιήσεις ακολούθησε καθημερινός αγώνας και αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον τότε υπουργό Ντινόπουλο . Με αυτές τις συναντήσεις κατάφερε η επιτροπή αγώνα να υπογραφεί υπουργική απόφαση για τις αποζημιώσεις.

§ Μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πέρασε ένας χρόνος για τις πρώτες αποζημιώσεις , και αυτό έγινε μετά από πέντε (5) παρεμβάσεις Της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΙΛΙΟΥ στο Δημοτικό συμβούλιο ΙΛΙΟΥ και πάρθηκαν αντίστοιχα ψηφίσματα ζητώντας να δοθούν επιτέλους οι αποζημιώσεις.

§ Ταυτόχρονα και μετά τις αποζημιώσεις, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ήταν η μόνη παράταξη που έβαζε το θέμα του αντιπλημμυρικού έργου σε όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις και με παραστάσεις στην Αντιπεριφέρεια.

§ Και και για όσους δεν γνωρίζουν, 10 ημέρες πριν αρχίσει το έργο υπήρξε συνάντηση της επιτροπής κατοίκων με τον Αντιπεριφεριάρχη.

Από όλες αυτές τις κινητοποιήσεις ήταν απούσα η δημοτική παράταξη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ και ο ΚΑΒΟΥΡΑΣ από την ημέρα της δημιουργίας της , αλλά ήταν απούσες και οι οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πριν από αυτή.

Είχαν να ετοιμάσουν το 3ο μνημόνιο σε βάρος των εργαζόμενων.

Από τα αιτήματα που είχαν οι κάτοικοι τότε, ήταν και η αποζημιώσεις για τα αυτοκίνητα που έχασαν και δεν μπόρεσαν να τα αντικαταστήσουν και έλπιζαν πως θα αποζημιωθούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Ακούμπησαν δυστυχώς τις ελπίδες τους στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ