Τοποθετήσεις ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου στις 21/2/2019

2019-02-28

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου όταν ο Δήμαρχος Ζενέτος αρνήθηκε να ανακαλέσει τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που έκανε για τους γονείς και την υποδιευθύντρια του 9ου Δημοτικού σχολείου Ιλίου, λέγοντας για την υποδιευθύντρια, ότι εκθέτει σκόπιμα τους μαθητές σε κίνδυνο γιατί δεν ανάβει τα καλοριφέρ, αποκρύπτοντας έτσι τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής.

Πριν από την αποχώρηση, η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε για άλλη μια φορά τα προβλήματα του σχολείου.

Ο Δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας ρίχνοντας το μπαλάκι στις κτηριακές υποδομές προσπαθώντας να υποβαθμίσει το θέμα και να το αναδείξει ως πρόβλημα γραφειοκρατίας.

  • Σε άλλο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Λάμπρου Κατσώνη στην περιοχή της ραδιοφωνίας.

Την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την παρακολούθησε πλήθος κατοίκων της ραδιοφωνίας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ έκφρασαν την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση κεραιών μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές του Δήμου και δήλωσαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των κατοίκων.

Ταυτόχρονα καταδικάστηκε η πολιτική της Κυβέρνησης και σε αυτό το θέμα, μιας και άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα νομοθετεί σήμερα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέραν των προεκλογικών της υποσχέσεων, για κατάργηση του νόμου Βορίδη, νομοθέτησε έναν χειρότερο νόμο που ουσιαστικά επιτρέπει την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας ακόμα και στις μάντρες των σχολείων υπακούοντας στα θέλω των πολυεθνικών εταιρειών.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ υπενθύμισε ακόμη, ότι σε συνάντηση αντιπροσωπίας του δημοτικού συμβουλίου πριν από 2 χρόνια με τον υπουργό Σπρίτζη είχε δεσμευτεί ο υπουργός , ότι θα έπαιρνε μέτρα εντός τριών μηνών που θα απέτρεπε την αλόγιστη τοποθέτηση κεραιών, και ιδιαίτερα κοντά σε σχολεία.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τόνισε ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στο κέρδος, και ότι στον καπιταλισμό τον πρώτο λόγο έχουν τα κέρδη.

Τονίσθηκε επίσης, ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας γράφουν τους νόμους και οι υπουργοί τους υπογράφουν.