Τομεακή Επιτροπή Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ: Στα συμπτώματα του covid-19 δεν περιλαμβάνεται η αμνησία...

2020-05-13

Με αφορμή την αποσφράγιση των προσφορών του διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή και σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων τους, σωματεία και φορείς, καλούν το λαό σε ξεσηκωμό και οργάνωση της πάλης απέναντι στους εγκληματικούς σχεδιασμούς που συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ και η Διοίκησή της στην Περιφέρεια. Συγκεκριμένα καλούν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 20/5 στις 9 το πρωί στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη εμφανίστηκε ανακοίνωση - κάλεσμα για την κινητοποίηση της Ν.Ε. Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς όμως για αυτούς, στα συμπτώματα του covid-19 δε συμπεριλαμβάνεται η αμνησία.

Ο λαός της Δυτικής Αθήνας δεν ξεχνά ότι:

  1. Η Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δούρου εκλέχτηκε με τη δέσμευση να κλείσει η χωματερή στη Φυλή. Και όχι μόνο δεν την έκλεισε, αλλά επί της θητεία της, την επέκτεινε κιόλας.
  2. Η Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δούρου έκανε παράδοση - παραλαβή στην περιφερειακή αρχή της ΝΔ μέσα στο κατακαλόκαιρο και αποφάσισαν μαζί και αντάμα στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ τη δημιουργία 3ου ΧΥΤΑ στη Φυλή.
  3. Με τις ψήφους της παράταξής τους και του Τζήμερου η διοίκηση Πατούλη επικύρωσε αυτή την απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
  4. Από κοινού πάλι, ψήφισαν την έναρξη της «δοκιμαστικής» λειτουργίας της χωματερής στο Γραμματικό σε μια περιοχή φυσικού κάλους, δίπλα στο ρέμα.
  5. Επί της κυβέρνησης τους προχωρούσε η καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ στο Βόλο.
  6. Στην ψήφιση του νέου εγκληματικού νόμου για το περιβάλλον που έφερε στη βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στην πανδημία, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κρυφτεί με την αποχή και να μην πάρει μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία, φανερώνοντας τις δεσμεύσεις του.

Όσο και να προσπαθούν να εκφράσουν την δήθεν "αντίθεση" τους στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής της ΝΔ, οι βρωμιές τους δεν καλύπτονται (μια που μιλάμε για σκουπίδια)! Αποτυπώνονται στις αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου που όλοι μαζί ψήφισαν (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- Τζήμερος). Καλούμε το λαό της Δυτικής Αθήνας να συνεχίσει την πάλη του ενάντια στα αντιλαϊκά τους σχέδια, στη διαχείριση των απορριμμάτων που μας γεμίζει καρκίνο για τα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων!

Τομεακή Επιτροπή Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ