Το ΚΚΕ αποχώρησε από την συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στο Ίλιον.

2019-04-19

                                                     ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο κ. Ζενέτο , γιατί για άλλη μια φορά προσπαθεί να φιμώσει κάθε διαφορετική φωνή, με αυταρχική συμπεριφορά.

Αντιμετωπίζει τον Δήμο σαν τσιφλίκι του στη λογική, του ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ.

Το ΚΚΕ αποχώρησε από την συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στο Ίλιον , που είχε σαν θέμα την δραστηριότητα των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο και την προπαγάνδιση των εκδηλώσεών τους.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής για την προεκλογική περίοδο, ο δήμαρχος Ν. Ζενέτος στηριζόμενος στον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών, ουσιαστικά απαγορεύει την προπαγάνδιση των συγκεντρώσεων αλλά και των εκδηλώσεων .

Η εισήγηση του κ. δημάρχου περιελάμβανε τα εξής :

ü Απαγόρευση κάθε μορφής αφισοκόλληση σε όλους τους χώρους εκτός των ανύπαρκτων τεσσάρων ειδικών βαρελιών που είναι σε κακή κατάσταση .

ü Απαγόρευση των πανό κάθετων και οριζόντιων, επιτρέποντας μόνο στο συρματόπλεγμα του 1ου λυκείου Ιλίου. Όλες δηλαδή οι παρατάξεις και τα κόμματα σε ένα συρματόπλεγμα.

ü Σταματάει με το έτσι θέλω την λειτουργία της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (υπόγειο Δημαρχείου, από τις 6 Μαΐου).

ü Σταματάει όλες τις εκδηλώσεις στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη από σήμερα και δεν το παραχωρεί σε κανένα κόμμα και καμία παράταξη.

ü Το μόνο που δίνει είναι το πολιτιστικό καφενείο Αγ. Φανουρίου χωρητικότητας 120 ατόμων για όλες τις παρατάξεις και τα κόμματα χωρίς να αναφέρει ποιες ημέρες, γιατί θα έχει φροντίσει να έχει αυτός και το κόμμα του τις ημέρες που είναι πιο πρόσφορες για συγκεντρώσεις.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης , ζήτησε στην τοποθέτησή του, να επιτραπεί η αφισοκόλληση κατά την προεκλογική και όχι μόνο περίοδο, και τα κόμματα και οι παρατάξεις να τοποθετήσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό πανό κάθετων η οριζόντιων έως δέκα.

Ζήτησε να δοθεί το υπόγειο του δημαρχείου και ότι οι λόγοι που επικαλέσθηκε ο Κος Δήμαρχος ότι θα υπάρχουν εργασίες για την προετοιμασία των εκλογών στο χώρο, είναι προφάσεις για να μην δοθεί ο χώρος.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε να δοθεί και το θέατρο Μελίνα Μερκούρη, και ότι δεν υπάρχουν λόγοι μη καταλληλότητας γιατί η αίθουσα χρησιμοποιήθηκε ακόμα και πριν από δύο ημέρες. Η στάση αυτή του δημάρχου δεν είναι καινούργια, αλλά τώρα έχει ξεπεράσει όλα τα όρια.

Βασίζεται στο γεγονός ότι αυτός και η παράταξή του έχει δυνατότητα παρέμβασης και ενημέρωσης του λαού της περιοχής μέσω άλλων δραστηριοτήτων, τις οποίες αυτός και οι υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι, εκμεταλλεύονται με τον πιο αισχρό τρόπο.

Είναι οι εκδρομές των ΚΑΠΗ στις οποίες παρεμβαίνουν ο ίδιος και οι αντιδήμαρχοι του, είναι οι παροχές υγείας που οι σύμβουλοί του μοιράζουν κάρτες σε πάσχοντες συνανθρώπους μας, είναι οι εκδηλώσεις φορέων και συλλόγων που γίνονται υπό την αιγίδα του δημάρχου, είναι το site του δήμου που έχει ειδήσεις μόνο για την διοίκηση, είναι οι επισκέψεις των μαυρογιαλούρων δημοτικών του συμβούλων σε έργα που γίνονται κάνοντας τάχα ότι δουλεύουν και αυτοί, είναι οι υποσχέσεις για βόλεμα με κάθε τρόπο σε θέσεις εργασίας μετά τις εκλογές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ αποχώρησε καταγγέλλοντας ότι όλα είναι προαποφασισμένα και στόχο έχουν να πλήξουν την ελεύθερη δράση των κομμάτων και των παρατάξεων.

Άξιους συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια είχε την παράταξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου κ. Κάβουρα που το μόνο που ζήτησε ήταν να μπει ένα πανό παραπάνω και να δοθεί η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων έστω μερικές ημέρες περισσότερο, είχε την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και την παράταξη του ακροδεξιού Τζήμερου.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στις 18/4/2019 συζητήθηκε το θέμα που απασχόλησε την διακομματική επιτροπή, για να πάρει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρόταση ήταν η ίδια με αυτήν της διακομματικής επιτροπής με μια αλλαγή δίνοντας 5 ημέρες παραπάνω για χρήση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ήταν η μόνη παράταξη που καταψήφισε την πρόταση.

Οι παρατάξεις του Δημάρχου κ. Ζενέτου, και η παράταξη της ΝΔ ψήφισαν υπέρ της πρότασης.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Αλληλέγγυα πόλη με επικεφαλής τον Κο Κάβουρα, ζήτησε να μπει ένα πανό και τίποτε άλλο, ακολουθώντας την απαγορευτική πολιτική του Δημάρχου δηλώνοντας αποχή. Αποχή ψήφισε και η παράταξη του Κου Κουτσιανά Ασυμβίβαστο Ίλιον.

Απαντάμε στον δήμαρχο αλλά και σε όσους συμπαρατάχθηκαν μαζί του, ή αποδέχθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την αφισοκτόνο απόφαση, ότι η φωνή του ΚΚΕ θα φτάσει παντού όπου ζει και εργάζεται ο λαός.

Θα μας βρουν μπροστά τους.......

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ