Την Κυριακή η 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

2019-04-12

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, με κινητοποιήσεις σε ΝΑΤΟικές βάσεις σε όλη τη χώρα και σύνθημα «Ο λαός να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας»

Με σύνθημα «Ο λαός να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας», η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) διοργανώνει την 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την ερχόμενη Κυριακή 14 Απρίλη, που έχει οριστεί Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης.

Η Μαραθώνια Πορεία θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματίσει στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου και θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την υποδοχή των ειρηνοδρόμων.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Σταύρος Τάσσος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει εκ μέρους της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) ο Γιώργος Ροϊδης, αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. και επίσης εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ.

Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής τόσο στην 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης όσο και στις πορείες που διοργανώνονται από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, την ίδια μέρα, ώστε «να εκφράσουμε τη δική μας, τη λαϊκή θέση ενάντια στη συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να καταδικάσουμε το ΝΑΤΟ, το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κατά των λαών, που συμπληρώνει 70 χρόνια από την ίδρυσή του, να καταδικάσουμε την εγκληματική ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, που φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια».

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, «οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που στρατιωτικοποιείται ολοένα και περισσότερο, αξιοποιώντας τη λεγόμενη "Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία" (PESCO). Απαιτείται διαρκής πάλη παίρνοντας υπόψη ότι η αιτία των επικίνδυνων εξελίξεων που στοιχίζουν ακριβά στους λαούς είναι το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, ο ανταγωνισμός των μονοπωλίων για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής, τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών».

Και καλεί σε ένταση της πάλης για: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία. Οχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Οχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας. Εξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια - Ναι στην ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρήσουν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ

  •  6.45 π.μ. Πετρούπολη - δημαρχείο,
  •  6.55 π.μ. Ιλιον - ΟΤΕ, 
  • 7 π.μ. Αγ. Ανάργυροι - εκκλησία, 
  • 7.05 π.μ. Καματερό - «Μελίνα»