Την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου λόγω της τραγωδίας με το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου

2023-06-15

Την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε ο επικεφαλής και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος με την "Λαϊκή Συσπείρωση" Ιλίου, Νίκος Σταματόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως ανέφερε σε σχόλιό του:

«Ζητήσαμε την αναβολή του προγραμματισμένου Δημοτικού Συμβουλίου για σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου καθώς η σκέψη και η καρδιά όλων μας, όλου του λαού, είναι γεμάτη οργή και θλίψη από το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα βρίσκονται μαζί με τα σωματεία και τους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν σήμερα στις 8:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Η θλίψη και η οργή για αυτό το νέο έγκλημα πρέπει να γίνουν τώρα φωνή και αγώνας. Δε θα συνηθίσουμε τα "Τέμπη", τα εργοδοτικά εγκλήματα, τους θανάτους περιμένοντας ασθενοφόρο, τους πολέμους, το να γίνεται η Μεσόγειος "θάλασσα νεκρών".

Καλούμε το λαό του Ιλίου να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, που γίνονται για τα κέρδη των ιμπεριαλιστών ληστών και προκαλούν τον θάνατο και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Να διεκδικήσει την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους.

Στο δίλημμα "τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας", η απάντηση κι εδώ είναι μόνο μία: Οι ζωές των ανθρώπων!»

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τελικά μετατέθηκε για την Δευτέρα 19 Ιούνη.