Τηλεδιάσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου

2020-05-11

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαΐου, η συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου μέσω τηλεδιάσκεψης. Τη Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου εκπροσώπησαν ο επικεφαλής της, Νίκος Σταματόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κούκος.

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέφρασαν τη συμφωνία της παράταξης με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου για τη στήριξη των επαγγελματιών του δήμου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού όπως αυτές διατυπώθηκαν στις πρόσφατες αποφάσεις και τις επιστολές του. Ενημέρωσαν για τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη πάρει η Λαϊκή Συσπείρωση όπως η πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθούν συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των φτωχών επαγγελματιών και των εργαζομένων της πόλης λόγω της πανδημίας, πρόταση που προκλητικά απορρίφθηκε από τη Δημοτική Αρχή. Εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός πως ακόμη μια φορά, φαίνεται πως τα μεγάλα πακέτα των ενισχύσεων θα κατευθυνθούν από την κυβέρνηση προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι στους αυτοαπασχολούμενους και το λαό. Δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να στηριχτεί η υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου, διαπίστωσαν τη σύμπτωση των αιτημάτων τους με πολλές θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων, μετέφεραν τις ανησυχίες των επαγγελματιών της πόλης και ανέδειξαν την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη οικονομική στήριξη όχι μόνο από το Δήμο αλλά και από το Κράτος.