ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ: Απέκλεισε τη Λ. Φυλής για να σταματήσει το έγκλημα της χωματερής (ΦΩΤΟ)

2021-03-18

«Μας γεμίζουν καρκίνο για τα κέρδη τους. Να σταματήσει το έγκλημα της χωματερής», ανέγραφε το πανό της Συντονιστικής Επιτροπή Σωματείων και Φορέων «Να σταματήσει το έγκλημα της χωματερής», κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού της Λεωφόρου Φυλής που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολύμορφων δράσεων ενάντια στη χωροθέτηση χωματερής στη Δυτική Αττική που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 45 Σωματεία, σύλλογοι και φορείς.

«Δυτική Αθήνα, Θριάσιο, Φυλή, να κλείσει τώρα η χωματερή», «Τα κέρδη τους τσακίζουν τον λαό, φτώχεια, ανεργία και σκουπιδαριό», «Πατούλη, Δούρου και Παππού είστε οι βασιλιάδες του σκουπιδαριού» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»από τους Δήμους Φυλής, Ασπροπύργου, Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης.

Στην ομιλία του ο Θοδωρής Χαμαλίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Φυλής και μέλος της Επιτροπής, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Δεν λένε πλέον η χωματερή τέλος από Λιόσια και Φυλή, αλλά τώρα λένε τέλος αυτός ο απαράδεκτος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων, δηλαδή η χωματερή μένει.

(...) Άρα αλλάξαμε την κατάσταση και συνεχίζεται η παραμονή των πάντων, παλαιών και νέων, στη Δυτική Αττική. Θα μας παρουσιάσουν μάλιστα και μελέτες και ωραίες εικόνες στο ότι είναι πολύ καλύτερα από το ό,τι συμβαίνει σήμερα.

Αγαπητοί φίλοι, δύσκολος ο αγώνας μας, αλλά είναι και ο μοναδικός δρόμος που γνωρίζουμε και έχει αποτελέσματα σε όλα τα πράγματα και καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.

(...) Έχουμε γνωρίσει δεκάδες κυβερνήσεις - δημοτικές αρχές όποιας απόχρωσης και αν ήταν, την ίδια πολιτική ακολουθούν και μάλιστα έχουν οδηγήσει σχεδόν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων, όλα στους εργολάβους και τα χαράτσια των δήμων στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.

Συνεχίζουμε μέχρι το οριστικό κλείσιμο της χωματερής, γινόμαστε ακόμα περισσότεροι, καλούμε και άλλα σωματεία και φορείς να πλαισιώσουν τη Συντονιστική Επιτροπή, να διοργανώσουμε και άλλες μαχητικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας».

Η Γωγώ Κουμουνδούρου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πετρούπολης, μέλος της Επιτροπής, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εμείς οι γυναίκες του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος δεν δεχόμαστε άλλο πια η χωματερή της Φυλής να σκορπίζει τον θάνατο στις οικογένειες και τα παιδιά μας.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι δήθεν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που κερδοσκοπούν από την εκμετάλλευση των σκουπιδιών, μπορούν να συμβαδίζουν με την προστασία των εργαζομένων και της υγείας του λαού. Δηλώνουμε ότι το δικαίωμά μας να ζούμε σε ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον δεν μπορεί να καταστρατηγείται από κανέναν νόμο, από καμία πολιτική και οικονομική εκμετάλλευση. Δεν βάζουμε τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας και ιδίως των παιδιών μας».

Την κλιμάκωση του αγώνα προέταξε και η Δημοφίλη Χαλκιώτη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Άνω Λιοσίων.

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Δευτέρα 22 Μάρτη στις 8.30 π.μ. στον χώρο της χωματερής όπου θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός.