Συγκλονιστική η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Ίλιον!

2023-10-05

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα ελπίδας και ανατροπής, έστειλε η πολύ μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Ίλιον, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου. Από νωρίς, εκατοντάδες κόσμου κατέκλυσαν ασφυκτικά την κεντρική πλατεία εκφράζοντας την ανάγκη και τη δυνατότητα η «Λαϊκή Συσπείρωση», να φτάσει πολύ ψηλά στο Ίλιον και την Περιφέρεια!

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Νίκος Σταματόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου και ο Βασίλης Πετρόπουλος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο δυτικό τομέα. Επίσης χαιρετισμό απηύθηναν ο Παναγιώτης Ζόμπος και η Γεωργία Γερογιάννη υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο δυτικό τομέα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Σπυρέτα Παναγή, Αγγελική Σαμούρη και Μαρία Φιλανταράκη.

Β. Πετρόπουλος: «Ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να εκλεγούν αγωνιστές δήμαρχοι και περιφερειάρχες σε όλη την Ελλάδα»

Ο Β. Πετρόπουλος ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε: «Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι η μοναδική φωνή ουσιαστικής αντιπαράθεσης, είναι αυτοί που αποκαλύπτουν τις πολιτικές ευθύνες κυβερνήσεων, τοπικών και περιφερειακών αρχών, είναι αυτοί που διεκδικούν η χρηματοδότηση να πηγαίνει σε έργα υποδομής, σε έργα χρήσιμα, σε κοινωνικές υπηρεσίες και όχι στους επιχειρηματικούς ομίλους.»

Επισήμανε πως «ο δεύτερος γύρος πρέπει να είναι ανάμεσα στους «τοποτηρητές» της κυρίαρχης πολιτικής, τους υποψηφίους που στηρίζουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, που προσπαθούν να ελέγξουν την υλοποίηση σε δήμους και Περιφέρειες της βάρβαρης πολιτικής τους, τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και την «Λαϊκή Συσπείρωση» που βρίσκεται απέναντι στα σχέδια τους. Και η «Λαϊκή Συσπείρωση» το κάνει αποκαλύπτοντας τους όχι μόνο στο κεντρικό πολιτικό σκεπτικό τους αλλά σε όλο το φάσμα των προβλημάτων που δημιουργεί η πολιτική τους.»

Ανέδειξε πως «η «Λαϊκή Συσπείρωση» έφερε στο περιφερειακό συμβούλιο με ερωτήσεις και παρεμβάσεις κάθε πρόβλημα το οποίο προκάλεσε την δραστηριοποίηση κατοίκων ή φορέων στις γειτονιές της Αττικής», δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα όπως την πρόταση της περιφερειακής αρχής του κ. Πατούλη για εμπορευματοποίηση του Πάρκου Τρίτση, την απουσία ουσιαστικής πολιτικής προστασίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης, καθώς και την επέκταση και λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής.

Καταλήγοντας επισήμανε πως «…η επιλογή πρέπει να είναι σαφής. Οι εργαζόμενοι έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε υποψηφίους που προσκυνούν την παραπάνω πολιτική, που την έχουν υπηρετήσει ήδη από άλλες θέσεις, που δεσμεύονται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, και στους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμο και περιφέρεια που είναι γνωστοί για τις μάχες που δίνουν σε κάθε μετερίζι, τόσο στους χώρους δουλειάς όσο και στις γειτονιές».

Ν. Σταματόπουλος: «Η δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης θα μπει μπροστά για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα συμφέροντα των λίγων!»

Στην αρχή της ομιλίας του ο Ν. Σταματόπουλος ανέφερε πως η Λαϊκή Συσπείρωση «Είναι η σίγουρη, η μόνη ανιδιοτελής, αγωνιστική επιλογή. Η μόνη επιλογή που δεν έχει δεσμεύσεις με επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα. Η μόνη μας δέσμευση, η μόνη μας εξάρτηση, είναι οι ανάγκες του λαού, οι ανάγκες των πολλών! Και για αυτές τις ανάγκες, για αυτές τις ζωές, των εργαζόμενων, των μικρών επαγγελματιών, των παιδιών μας, ως Λαϊκή Συσπείρωση, δεσμευόμαστε πως θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις».

«Ο λαός μας χρειάζεται δήμαρχο αγωνιστή που μπαίνει μπροστά στα δύσκολα! Που συγκρούεται και δεν χαριεντίζεται με αυτούς που του κάνουν το βίο αβίωτο! Που προσπαθεί να δίνει λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα της ζωής μας και της πόλης μας και δεν κρύβεται πίσω από τη χαρτούρα των νόμων για να το αποφύγει. Που είναι δεσμευμένος και εξαρτημένος μόνο από τις ανάγκες των κατοίκων και όχι από τους εργολάβους και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Τέτοια δημοτική αρχή χρειάζεται σήμερα. Και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση».

Για τη στάση των άλλων δυνάμεων τόνισε πως: «Όλοι επιδιώκουν να γίνουν οι δημοτικές και περιφερειακές στα «μουγκά», στα «μουλωχτά». Θέλουν οι εκλογές να είναι κάτι μεταξύ καλλιστείων και πασαρέλας. Γιατί κανείς άλλος συνδυασμός πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έχει συμφέρον να συζητηθούν τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη ζωή μας. Γιατί τότε θα πρέπει να συζητηθούν και οι αιτίες.

Τι να πουν λοιπόν οι υπόλοιποι στις γειτονιές; Αφού έχουν βασική ευθύνη για τις αιτίες που προκαλούν όσα προβλήματα ζούμε στην πόλη μας. Καταρχήν ο δήμαρχος ο κ. Ζενέτος, ο εκλεκτός του μισού ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αλλά και η κα Αλεβίζου, η εκλεκτή του άλλου μισού ΠΑΣΟΚ που μέχρι πρόσφατα ήταν αντιδήμαρχος του Ζενέτου. Και ο κ. Μπατσής, ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης παλιότερα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επί δημαρχίας Ζενέτου. Όλοι τους μια κοινή συνισταμένη: Υποστήριξαν και υπηρέτησαν από διάφορα πόστα τη διαιώνιση του σημερινού αδιεξόδου στην πόλη μας. Και τώρα είδαν το φως το αληθινό και ζητούν την ψήφο του λαού δήθεν «για να αλλάξουμε σελίδα» και «να φύγει το καθεστώς Ζενέτου».

Ανέδειξε πως «…μια αγωνιστική δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Ίλιον σημαίνει πάνω απ' όλα σύμμαχος του λαού και όχι εχθρός του! Σημαίνει δημοτική αρχή στο πλάι των αναγκών και των αγώνων του και όχι χειροκροτητής των αντιλαϊκών κυβερνήσεων! Σημαίνει τεχνικό πρόγραμμα με διαφορετικές προτεραιότητες από τις σημερινές. Φέρνοντας στο επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες», αναπτύσσοντας στη συνέχεια, συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν τη ζωή και τις ανάγκες του λαού του Ιλίου.

Από το βήμα της συγκέντρωσης απηύθυνε κάλεσμα πλατιάς συσπείρωσης και αγωνιστικής συμπόρευσης στο λαό του Ιλίου. «Σας καλούμε όλους και όλες να βαδίσουμε μαζί. Ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε σε όλα. Κανείς δεν περισσεύει σήμερα για να "συντηρήσουμε φωλιές νερού μέσα στις φλόγες". Εδώ είναι η θέση σας! Εδώ είναι η πραγματική ελπίδα! Στο δρόμο της σύγκρουσης με την εφαρμοζόμενη πολιτική. Στο δρόμο που παλεύει για τις σύγχρονες λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες κόντρα στα κέρδη των λίγων.»

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «Κοιτάμε με καθαρό βλέμμα το λαό της πόλης μας και ειδικά τους ανθρώπους που προβληματίζονται, που λένε πως κάτι πρέπει να αλλάξει και τους λέμε:

Υπάρχει λύση και σταθερή επιλογή για να μη μετρήσουμε άλλη μια χαμένη 4ετία. Να στηρίξετε τη δική σας ζωή, τις δικές σας ανάγκες. Δώστε δύναμη στη Λαϊκή Συσπείρωση γιατί αυτή η δύναμη, είναι η μόνη που θα έχει ανταπόδοση. Την ίδια μέρα και κάθε μέρα.

Στείλτε με την ψήφο σας τη Λαϊκή Συσπείρωση στο 2ο γύρο! Εκεί που αξίζει να είναι!

Γιατί και θέλουμε και μπορούμε να γίνουμε δημοτική αρχή και να παλέψουμε να αλλάξουμε την πόλη μας. Και σχέδιο έχουμε και πείρα! Έχουμε το σημερινό παράδειγμα της Πάτρας.(….) Οι άλλοι συνδυασμοί ούτε θέλουν ούτε μπορούν. Ό,τι και να λένε! Γιατί είναι δεσμευμένοι από τις πολιτικές τους επιλογές. Αυτό που επιδιώκουν είναι απλά να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη και να συνεχίζουν την ίδια πολιτική.»

Καταλήγοντας ο Ν. Σταματόπουλος, τόνισε: «Δώστε λοιπόν δύναμη στη Λαϊκή Συσπείρωση! Την πραγματικά διαφορετική εναλλακτική! Και στις 8 Και στις 15 Οκτώβρη! Και στον 1ο και στον 2ο γύρο. Αυτό είναι το θετικό αποτέλεσμα που μπορεί να καταγραφεί την επόμενη μέρα των εκλογών! Γιατί αρκετά με το «πάμε κι όπου βγει». Ήρθε η ώρα «να πάμε αλλιώς»».