Στο συμβολικό αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φυλής συμμετείχαν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΦΩΤΟ)

2021-03-17

Στον συμβολικό αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φυλής, με κεντρικό αίτημα να μπει τέλος στο αίσχος της χωματερής, συμμετείχαν σήμερα το πρωί οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Πετρούπολης και Ιλίου, Θοδωρής Σκολαρίκος, Βαγγέλης Σίμος και Νίκος Σταματόπουλος αντίστοιχα. Επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Βάσω Ζάχαρη και Μιχάλης Καραβίδας.

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είχαν προτείνει στα Δημοτικά Συμβούλια να συμμετέχουν αντιπροσωπείες τους στη συγκέντρωση, και σχετικές αποφάσεις είχαν πάρει τα Δημοτικά Συμβούλια Αγίων Αναργύρων Καματερού και Πετρούπολης.

Οι κινητοποιήσεις του λαού της περιοχής συνεχίζονται, με το κάλεσμα του συντονιστικού σωματείων και φορέων, με σύνθημα: «Μας γεμίζουν καρκίνο για τα κέρδη τους - Τέρμα στο αίσχος της χωματερής. Όχι στην καύση των σκουπιδιών».

Σήμερα Τετάρτη 17/3, στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της λεωφόρου Φυλής στη συμβολή με τη λεωφόρο Θηβών.

Δευτέρα 22 Μάρτη, στις 8.30 π.μ., αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Φυλής.

Δευτέρα 29 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ., συγκέντρωση στο πάρκινγκ του Θεάτρου Πέτρας και μεγάλη αυτοκινητοπομπή σε Πετρούπολη - Καματερό - Άνω Λιόσια - Ασπρόπυργο.

Δευτέρα 5 Απρίλη, στις 5.30 μ.μ., αποκλεισμός του υπουργείου Περιβάλλοντος.