Σε παιδικούς σταθμούς του Ιλίου περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας τους

2020-09-01

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου» Νίκο Σταματόπουλο, επισκέφθηκε την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου παιδικούς σταθμούς της πόλης, προκειμένου να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Στις επισκέψεις αυτές εντοπίστηκαν μια σειρά προβλήματα που αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή δεν έχουν πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια παιδιών και εργαζομένων.

Για ακόμη μια χρονιά και μάλιστα την ώρα που η πανδημία είναι σε εξέλιξη, δεν υπάρχει επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και σίτισης, οι παιδαγωγοί δεν επαρκούν για τον αριθμό των παιδιών ενώ μεγάλο μέρος τους συνεχίζει να βρίσκεται στη διαρκή ομηρία των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Διαπιστώθηκε επίσης πως δεν υπάρχει κανένας πρακτικός σχεδιασμός από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή για τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων και την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Ο Νίκος Σταματόπουλος συζητώντας με τους εργαζομένους ανέδειξε πως σήμερα υπάρχει η ανάγκη να διεκδικηθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή στους παιδικούς σταθμούς. Πως σήμερα απαιτείται μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών, ως ένα ελάχιστο μέτρο απέναντι στην πανδημία και δημιουργία ολιγομελών ομάδων για την αποφυγή συγχρωτισμού στην τάξη, το παιχνίδι, τη σίτιση, τον ύπνο και τις δραστηριότητες στην αυλή. Πως χρειάζεται πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στα προγράμματα ΕΣΠΑ, για να καλυφτούν οι επιπλέον ανάγκες, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και στη σίτιση, ώστε να διασφαλίζονται οι ασφαλείς όροι υγιεινής και καθαριότητας καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Πως υπάρχει ανάγκη, με ευθύνη της κυβέρνησης να γίνεται μαζική, περιοδική εξέταση, με υποχρεωτική εφαρμογή των τεστ για όλους τους εργαζόμενους.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το 9ο Δημοτικό Σχολείο για να δει από κοντά τα προβλήματα που καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων με έγγραφο διαμαρτυρίας του προς το δήμο, έγγραφο με το οποίο οι γονείς δίκαια διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση, εν μέσω της πανδημίας Covid-19, προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών νηπιαγωγείου ελαφριάς κατασκευής στον προαύλιο χώρο.