Προβλήματα στη χορήγηση των ειδών καθαριότητας και απολύμανσης καταγγέλλουν εργάτες του δήμου

2020-04-08

Την Τετάρτη 8 Απριλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου» Νίκος Σταματόπουλος και Παναγιώτης Ρήγας, πραγματοποίησαν περιοδεία στο αμαξοστάσιο στου δήμου Ιλίου προκειμένου να ενημερωθούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους για το αν τηρούνται από τη δημοτική αρχή τα μέτρα για την προστασία τους από τον κορωνοϊό.

Στη συζήτηση που έγινε, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ορισμένα προβλήματα που υπάρχουν στη χορήγηση των ειδών καθαριότητας και απολύμανσης. Για παράδειγμα, στους εργάτες καθαριότητας και τους οδηγούς απορριμματοφόρων τα μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια, προστατευτικές αδιάβροχες φόρμες, αντισηπτικά υγρά, προστατευτικά γυαλιά) δίνονται με το σταγονόμετρο, για παράδειγμα δίνεται 1 ζευγάρι γάντια για ολόκληρη βάρδια ή δίνονται οι ακατάλληλες μάσκες μιας χρήσης αντί για τις ενισχυμένες. Μάλιστα ειπώθηκε πως σε κάποιες περιπτώσεις δόθηκε η οδηγία να χρησιμοποιείται η ίδια μάσκα για 50 μέρες!!! Την ίδια ώρα, καταγγέλθηκε πως απολύμανση στους χώρους του αμαξοστάσιου όπου συγκεντρώνονται όλα τα απορριμματοφόρα έχει γίνει μόνο 2 φορές, πως οι καμπίνες των απορριμματοφόρων δεν απολυμαίνονται τακτικά.

Ο Νίκος Σταματόπουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου, επικοινώνησε λίγο αργότερα τηλεφωνικά με την αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Μηλιώνη. Μετέφερε τις καταγγελίες των εργαζομένων και ζήτησε να δίνονται όλα τα προστατευτικά υλικά με επάρκεια σε όλους όπως και να γίνονται τακτικές απολυμάνσεις στα απορριμματοφόρα και στους χώρους του αμαξοστάσιου.

Ίλιον 8/4/2020