Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν τον ΧΥΤΑ Φυλής

2021-03-06

Προς: Δήμαρχο Ιλίου, κ. Ζενέτο Νικόλαο

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, κ. Χαραλαμπόπουλο Ιωάννη

Κοινοποίηση: Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου

Στις 24 Φλεβάρη μέσα στη νύχτα ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με ψήφους 51 - 49 η απαράδεκτη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τον ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής. Η απόφαση αυτή συνεχίζει το έγκλημα στη Δυτική Αττική, χαντακώνει την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Στις 10 Μάρτη έχει καλεστεί διαδικτυακή σύσκεψη από τη συντονιστική επιτροπή σωματείων της Δυτικής Αττικής προς τους φορείς των όμορων δήμων προκειμένου να οργανωθεί ο αγώνας και να συμμετέχουν περισσότερα σωματεία και φορείς σε αυτή τη δράση.

Απαιτώντας να κλείσει οριστικά το αίσχος της χωματερής στη Φυλή και να μην γίνουν νέα εγκλήματα τύπου Φυλής στην Αττική, με βάση και τις αποφάσεις που έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο , προτείνουμε:

- Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου να μεταβεί στο ΧΥΤΑ Φυλής στις 17 Μάρτη το πρωί προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το νέο έγκλημα στην περιοχή.

- Να στηρίξουμε ως Δήμος τις πρωτοβουλίες της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Φορέων, τις οποίες και σας επισυνάπτουμε.

Σε περίπτωση που δεν προγραμματίζεται συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι τις 16 Μαρτίου προκειμένου να παρθεί απόφαση για τα παραπάνω, προτείνουμε να γίνει συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Ίλιον 6/3/2021

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου

Νίκος Σταματόπουλος

Χρήστος Κούκος

Πετρούλα Κυριακοπούλου

Παναγιώτης Ρήγας