Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου για διεξαγωγή συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο δήμο

2020-04-29

Η κατάσταση που διαμορφώνεται με την επιδημία του νέου κορονοϊού καθιστά ακόμα πιο επιτακτική και πιεστική την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα στελέχωσης, υποδομών και λειτουργίας στο σύστημα υγείας της περιοχής και ιδιαίτερα στις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας, που στο δήμο μας αποτελούνται κυρίως από το Κέντρο Υγείας Ιλίου (στον Άγιο Φανούριο) και το ΠΕΔΥ Αγίων Αναργύρων (στην οδό Μπίμπιζα στο Ίλιον).

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί εξαιρετικά επίκαιρη τη θέση Εργατικών Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και μαζικών φορέων της περιοχής που διεκδικούν την πρόσβαση του λαού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε 24ωρη βάση ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Αυτό φυσικά προϋποθέτει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μια σειρά άλλα μέτρα για την ουσιαστική αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Παράλληλα έχουμε διαπιστώσει από πρώτο χέρι τις σοβαρές ανάγκες ενίσχυσης των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο και ιδιαίτερα του Κέντρου Υγείας, το οποίο λόγω της τεράστιας υποστελέχωσης οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο.

Τα παραπάνω ζητήματα αναδείχτηκαν μέσα και από τις συμβολικές αγωνιστικές παρεμβάσεις πολλών μαζικών φορέων του δήμου μας στις 7 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αλλά και την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, ζητήσαμε με επιστολή στον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο δήμο μας και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο Δήμος για την πλήρη στελέχωση και αναβάθμιση των δομών της για την αποτελεσματική κάλυψη του πληθυσμού.

Στη συνεδρίαση αυτή θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν οι υγειονομικοί των δομών της ΠΦΥ στην περιοχή μας.