Περιοδεία πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιλίου της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Νίκος Σταματόπουλος στην περιοχή της Ραδιοφωνίας και του ΑΓ Νικόλα.

2019-03-28

Έγινε πλούσια συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής, τόσο για τα τοπικά προβλήματα, όσο και για τα γενικότερα που απασχολούν τους εργαζόμενους της περιοχής.

Για άλλη μια φορά αναδείχθηκαν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το μεροκάματο, την ανεργία, τις συντάξεις αλλά και το μέλλον των νέων ανθρώπων. Συζητήθηκαν θέματα όπως η εγκατάλειψη από τον Δήμο των συνοικιών , αλλά και η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους εργαζόμενους στους τομείς της δουλειάς, της ασφάλισης, της υγείας ,της φορολογίας, των εργασιακών σχέσεων.

Στην περιοδεία διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η έλλειψη υποδομών στην γειτονιές του Αγ. Νικολάου και της Ραδιοφωνίας με εγκαταλειμμένες παιδικές χαρές, αλλά και η εγκατάλειψη της Βίλας Κωνσταντινίδη , ενός ιστορικού κτίσματος , που είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με ευθύνες τόσο από την μεριά του Δήμου, όσο και από την μεριά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ιστορικό αυτό και αρχιτεκτονικό αριστούργημα που ήταν ιδιοκτησία της οικογένειας Κωνσταντινίδη, μελλών του ΚΚΕ, έχει γίνει ερώτηση στην Βουλή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ εδώ και τρία χρόνια, έτσι ώστε με δαπάνη του υπουργείου πολιτισμού, να αναστηλωθεί αυτός ο ιστορικός χώρος, ο οποίος ήταν ο σταθμός των αντάρτικων ομάδων του ΕΛΑΣ για να προωθηθούν προς τα γύρω βουνά, και την κεντρική Ελλάδα.

Η απάντηση του υπουργείου ήταν αρνητική, και δεν αναγνωρίζει την ιστορικότητα του οικήματος αλλά και την αρχιτεκτονική του αξία.

Παραθέτουμε την απάντηση της αρμόδιας υπουργού στην ερώτηση του ΚΚΕ για ενημέρωση των κατοίκων, αλλά και σε όσους όψιμα, και για προεκλογικούς λόγους θυμήθηκαν την Βίλα Κωνσταντινίδη.