Παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19/5/2022

2022-05-26

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου, με τις παρεμβάσεις τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 19/5/2022, σημείωσαν τα εξής:

 • Για τη δημιουργία και τη λειτουργία κέντρου ημέρας του ΟΚΑΝΑ στο δήμο, ο Παναγιώτης Ρήγας δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφού κατέδειξε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να υποβαθμίσει το θέμα φέρνοντάς το για συζήτηση ως εκτός ημερησίας, τόνισε πως η λειτουργία της δομής είναι αναγκαία προκειμένου να υπάρχει το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον που θα οδηγεί στην απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων χρηστών. Πρέπει όμως να εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντι-ναρκωτικής πολιτικής στραμμένης στις πραγματικές αιτίες του φαινομένου, και όχι σε μια αποσπασματική διαχείριση του προβλήματος, που ακολουθούν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Κάλεσε επίσης τη δημοτική αρχή να στηρίξει έμπρακτα τη λειτουργία της δομής με παροχή όλων των απαιτούμενων υπηρεσιών από πλευράς του Δήμου.
 • Με αφορμή την καταγγελία του Σωματείου των εργαζομένων του Δήμου και της ΔΑΣ ΟΤΑ Ιλίου, για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στις καθαρίστριες του Δημαρχείου, η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου καταδίκασε το γεγονός. Τόνισε πως είναι απαράδεκτο οι ελλείψεις σε προσωπικό στις υπηρεσίες του Δήμου να αντιμετωπίζονται με εντατικοποίηση της εργασίας και ψυχολογική πίεση από τη Δημοτική Αρχή. Όπως αποδεικνύεται καθημερινά, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που στηρίζουν πραγματικά τη λειτουργία του Δήμου, στελεχώνουν τις υπηρεσίες του ακόμα και σε επικίνδυνες για αυτούς συνθήκες. Γι αυτό, πέρα από τον αυτονόητο σεβασμό μας έχουν και την στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου στις δίκαιες διεκδικήσεις τους για μόνιμή και σταθερή δουλειά, για μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας τους στο χώρο εργασίας κ.α.
 • Με ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή για το κρίσιμο θέμα της ακρίβειας, έθεσε τις διεκδικήσεις της επιτροπής αγώνα ενάντια στην ακρίβεια για άμεσα μέτρα ανακούφισης όπως:
 • Μείωση των δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά και των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για τα καταστήματα.
 • Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και των συνδρομών στα προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου
 • Διαγραφή των χρεών προς το Δήμο

Η Δημοτική Αρχή απέφυγε για ακόμα μια φορά να δώσει απάντηση, αφήνοντας το λαό της περιοχής απροστάτευτο!

 • Σχετικά, με την αντιπυρική προστασία του δήμου, η Πετρούλα Κυριακοπούλου δημοτική σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης Ίλιου ζήτησε ενημέρωση για τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας που έχει πάρει ο δήμος, καθώς και τον τρόπο κατανομής των ανάλογων πιστώσεων. Η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και λίγες μέρες μόνο μετά από την πυρκαγιά στο Ποικίλο όρος, φάνηκε από την απάντηση του Δημάρχου που αρκέστηκε απλώς στο ότι «προχωράνε οι αποψιλώσεις των οικοπέδων»!
 • Έθεσε επίσης ερωτήσεις για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων:
 • Τον αποκλεισμό των βρεφών κάτω των 16 μηνών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου
 • Την ανάγκη φύλαξης των παιδικών χαρών μετά το πέρας της λειτουργίας τους
 • Την καταγγελία της διεύθυνσης του 9ου Δημοτικού Σχολείου πως συνεργείο του Δήμου κάτω από την πίεση της εντατικοποίησης πραγματοποίησε εργασίες κοπής δένδρων στον αύλειο χώρο του σχολείου εν ώρα διαλλείματος και με παρουσία των μαθητών.

Ίλιον, 24/05/2022