Εκδήλωση με θέμα τα σύγχρονα προβλήματα των γυναικών διοργάνωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου

2019-04-10

Άλλη μια πετυχημένη εκδήλωση, διοργάνωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου, το απόγευμα της Κυριακής 7 Απρίλη, στο μεζεδοπωλείο «ΟΝΕΙΡΟ».

Θέμα της συζήτησης αυτή την φορά, τα σύγχρονα προβλήματα των γυναικών, με ομιλητές τούς: Νίκο Σταματόπουλο ,υποψήφιο δήμαρχο Ιλίου και την Μαρία Φιλανταράκη ,υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο.

Μέσα σε ένα ζεστό κλίμα, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Σταματόπουλος, αναφέρθηκε σε όλα τα προβλήματα γενικότερα ή τοπικά ,την πολιτική κατάσταση και γιατί υπάρχει ανάγκη να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε ευρωεκλογές ή εθνικές όποτε αυτές γίνουν και φυσικά η Λαϊκή Συσπείρωση παντού και στο δήμο Ιλίου.

Έθεσε το βασικό δίλημμα των εκλογών λέγοντας: «...Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση όλων των δικαιωμάτων και αναγκών των γυναικών αλλά και όλου του λαού­;...»

Συνεχίζοντας αναφερόμενος ιδιαίτερα στις δημοτικές εκλογές, ανέπτυξε το θέμα, τι δημοτική αρχή θέλουμε ,λέγοντας χαρακτηριστικά : «θέλουμε μια δημοτική αρχή που να είναι το καλό παιδί των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των ομίλων που βρίσκονται απέναντι στο λαό ,ή δημοτική αρχή στο πλάι του λαού, για να δυναμώσει η φωνή του, η διεκδίκησή του για σταθερή δουλειά ,για έργα υποδομών, για υπηρεσίες προς όφελός του. Για να πάρει ανάσα ανακούφισης.... Και ανέπτυξε τις θέσεις και προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης»

Στην ομιλία της η Μαρία Φιλανταράκη, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα σύγχρονα προβλήματα των γυναικών, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και την ανάγκη να δυναμώσει η δράση και η παρέμβαση των γυναικών στο κίνημα, στις εκλογές, παντού, αναφέροντας: « ...Για μας βαρόμετρο δεν είναι μόνο ,η αύξηση της ποσόστωσης στα ψηφοδέλτια αλλά είναι το πόσες περισσότερες γυναίκες παίρνουν τη θέση τους μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Πόσες περισσότερες θα βαδίσουν στο δρόμο του αγώνα για μια αξιοπρεπή ζωή με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα. Πόσο πιο ισχυρή θα βγει η "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Τοπική , περιφερειακή Διοίκηση, πόσο πιο ισχυρό θα βγει το ΚΚΕ στις πολιτικές εκλογές.»

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση και εκφράστηκε η διάθεση για δράση από όλες τις παρευρισκόμενες ,ώστε να φτάσουν η φωνή και οι θέσεις της « Λαϊκής Συσπείρωσης» πλατιά και αυτό να εκφραστεί και στις ερχόμενες εκλογές.