ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟΣ Κοινή δήλωση για τον κανονισμό λειτουργίας του Πάρκου Τρίτση

2019-02-11

Σε κοινή δήλωσή τους ο Νίκος Σταματόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου, και ο Θοδωρής Σκολαρίκος, υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, για τον κανονισμό λειτουργίας του Πάρκου Τρίτση, αναφέρουν τα εξής:

«Υπογράφηκε πρόσφατα από τους υπουργούς Σταθάκη και Φάμελο και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο κανονισμός λειτουργίας του Πάρκου Τρίτση. Ακολούθησαν μια σειρά διθυραμβικά δημοσιεύματα που μιλούσαν για μια "νέα εποχή" στο Πάρκο Τρίτση.

Για να δούμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα! Όσο και εάν ψάξαμε στον κανονισμό δε βρήκαμε αναφορά στην ανάγκη για κρατική χρηματοδότηση και στελέχωση του πάρκου με προσωπικό. Την ίδια στιγμή που ο λαός της περιοχής δε μπορεί να χαρεί το πάρκο, υπάρχουν μια σειρά εδάφια για ζητήματα όπως οι παραχωρήσεις χώρων, οι υποχρεώσεις των επισκεπτών, οι δραστηριότητες που δεν επιτρέπονται κ.λπ. Επιπλέον υπάρχει πρόβλεψη για χορηγίες και εμπορικές δράσεις εντός του πάρκου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως γιατί η κατεύθυνση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι να αναζητούνται πόροι για τις ανάγκες του πάρκου σε χορηγούς και λοιπούς "οικολογικά ευαίσθητους" επιχειρηματίες; Μήπως γιατί ο κανονισμός, όπως και ο νόμος 4414/2016, με τον οποίο συγκροτήθηκε ο υπάρχων φορέας διοίκησης, κάνει πως δε βλέπει το γεγονός ότι το πάρκο λειτουργεί με μόλις 3 υπαλλήλους;

Βεβαίως, το πρόβλημα δεν είναι ο κανονισμός, που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του πάρκου. Το θέμα είναι σε ποια κατεύθυνση έχει συνταχθεί και ποιές στοχεύσεις εξυπηρετεί. Και ο κανονισμός διαπνέεται από την πολιτική που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως πεδίο κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων.

Το Πάρκο Τρίτση είναι ανάσα ζωής για το λαό του Ιλίου, των Αγίων Αναργύρων-Καματερού και της Δυτικής Αθήνας γενικότερα. Η πραγματική νέα εποχή του θα έρθει μέσα από την πάλη του λαού της περιοχής για σταθερή, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τις ανάγκες λειτουργίας, φύλαξης και συντήρησής του».