Να ενταχθούν άμεσα στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου τα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατοίκων του Ιλίου που προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση!

2020-04-30

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου, παίρνοντας υπόψη τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες του δήμου μας λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού,με νέα επιστολή της προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, επαναφέρει τις προτάσεις της για την οικονομική ανακούφιση των κατοίκων του Ιλίου και ζητά αυτές να ενταχθούν άμεσα ως θέμα στην ημερήσια διάταξη του αμέσως επόμενου δημοτικού συμβουλίου για να εγκριθούν.

Θεωρούμε πως ο Δήμος, εξαντλώντας τα όποια περιθώρια υπάρχουν, πρέπει να δώσει μέσα σε αυτή την κατάσταση μία οικονομική «ανάσα», βοηθώντας έτσι το λαό που πλήττεται λόγω της πανδημίας, να σταθεί όρθιος, να μην πληρώσει για ακόμα μια φορά την κρίση.

Ορισμένες από τις προτάσεις που περιέχει το εισηγητικό κείμενο της Λαϊκής Συσπείρωσης - προτάσεις που αποτελούν και θέσεις σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής μας - είναι οι παρακάτω:

• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και λοιπά τέλη και φόροι) για 6 μήνες για τους επαγγελματίες που οι επιχειρήσεις τους έκλεισαν με απόφαση της κυβέρνησης.

• Αναστολή της καταβολής δημοτικών τελών για 4 μήνες για όλους τους επαγγελματίες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

• Απαλλαγή καταβολής τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν της λειτουργία τους για όλο το χρονικό διάστημα που διήρκεσε η απαγόρευση λειτουργίας.

• Έκπτωση κατά 50% στα τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου για όλο το 2020, στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί οικονομικά.

• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία, για όσο διάστημα θα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους.

• Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

• Μείωση των δημοτικών τελών μέχρι το τέλος του χρόνου για τους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους ή αναστάλθηκε η σύμβασή τους. Το ίδιο για τους επιστήμονες που παίρνουν τα 600 ευρώ και έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.