Κρίσιμα ζητήματα έθεσαν με τις παρεμβάσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 19/11/2020

2020-11-24

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Κούκος, αφού ανέδειξε το γεγονός πως ακόμη μια φορά με ευθύνη της κυβέρνησης γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί έγιναν μάρτυρες μιας ακόμη αθλιότητας με τη μη λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, έθεσε τα εξής ερωτήματα:

1. «Έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους επιστολή μητέρας από το 5ο Νηπιαγωγείο, η οποία δηλώνει ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα μέσα έτσι ώστε το παιδί της να μπορέσει να λάβει μέρος στην τηλεκπαίδευση, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι και η μοναδική περίπτωση που υπάρχει. Γνωρίζουμε ότι το ζήτημα της προμήθειας εξοπλισμού σε μαθητές που δεν έχουν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου, ωστόσο σε περίπτωση που δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα, σκοπεύει ο Δήμος να βοηθήσει με κάποιο τρόπο τους συμπολίτες μας, των οποίων τα παιδιά αδυνατούν να λάβουν μέρος στην τηλεκπαίδευση;»

2. «Λίγο πριν κλείσουν τα Δημοτικά Σχολεία, εντοπίστηκε κρούσμα σε δάσκαλο του 13ου Δημοτικού Σχολείου. Όλος ο σύλλογος διδασκόντων, καθώς και το τμήμα μπήκαν σε 14ήμερη καραντίνα, γεγονός που δεν τους δίνει την δυνατότητα να μετακινηθούν ακόμα και για να κάνουν το τεστ. Σκοπεύει η δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλία, ερχόμενη και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να γίνουν δωρεάν τεστ σε δασκάλους και μαθητές; Και τί θα κάνει η δημοτική αρχή για να εξασφαλιστεί ότι μπροστά στην επαναλειτουργία των σχολείων θα γίνουν σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του δήμου μας μαζικά δωρεάν τέστ;»

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παναγιώτης Ρήγας, έκανε τις παρακάτω παρεμβάσεις:

1. «Είμαστε όλοι μάρτυρες της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στα ΜΜΜ που εξυπηρετούν τους δημότες του δήμου μας αλλά και γενικότερα. Ο συνωστισμός μέσα στα οχήματα, στις στάσεις είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, ακόμα και μέσα στο lockdown, μετατρέποντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε υγειονομικές βόμβες. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση, σχεδόν 9 μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας, όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο για την πραγματική αποσυμφόρηση των ΜΜΜ, αλλά εμπαίζει το λαό λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία» ή ότι ο απαράδεκτος συνωστισμός σε αυτά δεν είναι από τις βασικές αιτίες μετάδοσης του ιού...

Σήμερα και στο Δήμο μας και σ' όλη τη Ελλάδα, φορείς και σωματεία, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, πραγματοποίησαν πολύμορφες παρεμβάσεις, με παραστάσεις διαμαρτυρίας και εξορμήσεις ενημέρωσης σε σταθμούς μετρό, ΗΣΑΠ και λεωφορείων, διεκδικώντας:

• Πύκνωση δρομολογίων ειδικά στις ώρες αιχμής σε όλα τα μέσα μεταφοράς, επισκευή και ανανέωση του στόλου αλλά ακόμα και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία.

• Δωρεάν μετακίνηση σε εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους.

Με αφορμή το δελτίο τύπου από τη συνάντηση του Δημάρχου και των Δημάρχων της Πετρούπολης και των Αγίων Αναργύρων - Καματερού με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ για αυτό το θέμα: Τι ζητήματα θέσατε? Τι απαντήσεις πήρατε και πώς σχεδιάζετε να προχωρήσετε για αυτό το φλέγον ζήτημα?»

2. «Μέσα στο 2ο lockdown εργαζόμενοι και μικροί επαγγελματίες της περιοχής μας βρίσκονται σε απόγνωση. Είστε διατεθειμένοι αυτή τη φορά να λάβετε μέτρα ελάφρυνσης των ανθρώπων αυτών? Θα απαλλάξετε για παράδειγμα από δημοτικά τέλη και καταβολή μισθωμάτων όσων μισθώνουν δημοτική περιουσία για όσο διάστημα θα είναι κλειστή η επιχείρηση τους? Θα προχωρήσετε σε άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο?»