Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 12ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΛΙΟΥ

2019-09-23

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και ήδη από την πρώτη μέρα του αγιασμού φάνηκε η δύσκολη καθημερινότητα με την οποία θα έρθουν αντιμέτωποι γονείς, μαθητές και δάσκαλοι στο Ίλιον.

Όπως ενημερώθηκαν οι γονείς του 12ου Δημοτικού Σχολείου και του 18ου Νηπιαγωγείου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 12ου Δημοτικού Σχολείου θα φιλοξενηθούν 34 νήπια του 18ου νηπιαγωγείου - για άγνωστο μέχρι στιγμής χρονικό διάστημα - επειδή οι λυόμενες τάξεις και τουαλέτες που θα τοποθετούνταν στον προαύλιο χώρο για να στεγάσουν τα παιδιά της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης δεν είναι έτοιμες, όπως όφειλαν να είναι στις 11 Σεπτέμβρη.

Η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Συλλόγου Γονέων του 12ου Δημ. Σχολείου, ο οποίος τονίζει ότι η συστέγαση τμήματος του Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό Σχολείο στην αίθουσα εκδηλώσεων, κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν είναι λειτουργική, δεν πληροί παιδαγωγικούς όρους, επιβαρύνει τόσο τους μαθητές του Δημοτικού, όσο και τους μαθητές του Νηπιαγωγείου, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο Σύλλογος Γονέων διεκδικεί το αυτονόητο: Να βρεθεί από τους αρμόδιους φορείς ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, με σεβασμό στις ανάγκες των παιδιών, των εργαζόμενων γονιών και των εκπαιδευτικών. Ξεκαθαρίζοντας πως δεν επιθυμεί την επιστροφή στο παλιό καθεστώς, ούτε τη στροφή στην ιδιωτική προσχολική εκπαίδευση, ούτε την ακύρωση της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Σύλλογος οργάνωσε μαζική γενική συνέλευση με τη συμμετοχή και μαζικών φορέων, σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκε και ο Νίκος Σταματόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο οποίος δήλωσε την ολόπλευρη στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου.

Η συνέλευση κατέληξε σε απόφαση για διαμαρτυρία στο δημοτικό συμβούλιο Ιλίου στις 19/9/2019 ώστε να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης το θέμα και να δοθούν απαντήσεις και λύσεις από την δημοτική αρχή.

Η μαζική παρουσία των γονιών στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και η πίεση από πλευράς μας πέτυχε να συζητηθεί το θέμα. Βέβαια ουσιαστικές απαντήσεις και λύση δεν δόθηκαν από τη δημοτική αρχή. Και μάλιστα όχι μόνο αυτό αλλά μετά τις ανεπαρκείς απαντήσεις που έδωσε, η δημοτική αρχή έβαλε διάλειμμα και αποχώρησε από την αίθουσα! Αυτό εξόργισε δικαιολογημένα τους γονείς που δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τη διεκδίκηση μέχρι να δοθεί λύση.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε πως στηρίζουμε τον αγώνα του Συλλόγου Γονέων και πως είμαστε δίπλα του στη συνέχεια των κινητοποιήσεών του για να δοθεί άμεση και κατάλληλη λύση.

Παλεύουμε για:

  • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν δομές για όλα τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Γενναία χρηματοδότηση για ανέγερση νηπιαγωγείων. Να δοθεί τώρα κατάλληλη λύση για τα παιδιά των νηπιαγωγείων χωρίς άλλη καθυστέρηση.
  • 15 παιδιά ανά τμήμα.
  • Ολοκληρωμένη λειτουργία ολοήμερων με σίτιση.
  • Μαζικούς διορισμούς μόνιμου εκπαιδευτικού, ειδικού παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, Δημόσια και Δωρεάν φοίτηση για όλα τα παιδιά.
  • Ενιαίο, αναβαθμισμένο παιδαγωγικό επιστημονικά θεμελιωμένο πρόγραμμα αγωγής και φροντίδας με βάση τις ανάγκες κάθε ηλικίας, ώστε τα παιδιά να αναπτύσσονται σωματικά, νοητικά και να κοινωνικοποιούνται ομαλά.

Ίλιον 20/9/2019