Η Δημοτική Αρχή Ζενέτου αρνείται να καταδικάσει το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων!

2020-07-30

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου, καταγγέλλει τη στάση της Δημοτικής Αρχής του κ. Ζενέτου, που βρίσκοντας για άλλη μια φορά στήριξη στην παράταξη της ΝΔ (Δημοτική Ισοπολιτεία) και αξιοποιώντας την πλήρη απουσία των δημοτικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ (Αλληλέγγυα Πόλη), καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23/07/2020 την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για συζήτηση με θέμα τον αντιδραστικό νόμο για των περιορισμό των διαδηλώσεων και της δίκαιης λαϊκής πάλης.

Ένα νόμο που επιδιώκει την ποινικοποίηση κάθε ριζοσπαστικής ιδεολογίας, την καταστολή των λαϊκών αγώνων και θέτει κάθε κινητοποίηση στη κρίση των αστυνομικών αρχών και άλλων μηχανισμών καταστολής. Που έχει στόχο να χειραγωγήσει και να στιγματίσει τις λαϊκές διεκδικήσεις εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις λαϊκές κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει "εγκληματικό" και "επικίνδυνο". Ένα νόμο που ψηφίστηκε από τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση και αποτελεί συνέχεια, του νόμου για περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοτική αρχή και οι συνοδοιπόροι της, προφασιζόμενοι πως «έχει ήδη ψηφιστεί, άρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», προσπάθησαν να κρύψουν την πολιτική τους συμφωνία με την αντιλαϊκή πολιτική που φορτώνει τα βάρη της νέας οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σε βασικές κατευθύνσεις της αντιλαϊκής πολιτικής, η Δημοτική Αρχή βάζει πλάτη, αρνούμενη ακόμα και τη συζήτηση. Θυμίζουμε, πως σε αντίστοιχες προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια, για συζήτηση με θέμα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ή το αντί-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, η Δημοτική Αρχή μαζί με τη παράταξη της ΝΔ του κ. Κακούρη, τα καταψήφισε!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ, ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ!

Οι εργαζόμενοι και ο λαός του Ιλίου, μέσα από τα σωματεία και τους φορείς τους, θα δώσουν ηχηρή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων και των τοπικών τους εκπροσώπων, καταργώντας στην πράξη τον κατάπτυστο νόμο για τις διαδηλώσεις!

Η διεκδίκηση και ο αγώνας των εργαζομένων και των κατοίκων του δήμου μας για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον είναι δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο!

Ίλιον 28/7/2020