Η ανευθυνότητα, της ανευθυνότητας…

2021-02-02

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιλίου καταγγέλλει την ανεύθυνη στάση της δημοτικής αρχής που, εν μέσω πανδημίας, μετακίνησε προσωπικό μεταξύ παιδικών σταθμών του δήμου χωρίς να λαμβάνει τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και κάνοντας «λάστιχο» τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με κίνδυνο να μεγαλώσει η διασπορά του ιού.

Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή, προκειμένου να καλύψει κενά που δημιουργήθηκαν λόγω κρουσμάτων στο προσωπικό του 7ου παιδικού σταθμού, προχώρησε σε «μπαλώματα» μετακινώντας εργαζόμενους μεταξύ του 3ου, του 7ου και του 6ου παιδικού σταθμού χωρίς να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, ρισκάροντας τη διάδοση του ιού σε νέους χώρους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιλίου, από την έναρξη της πανδημίας έχει επανειλημμένα προβάλλει μια σειρά προτάσεις και διεκδικήσεις για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού της πόλης και των εργαζομένων του δήμου. Έχει επίσης επανειλημμένα αναδείξει την ανάγκη επιπλέον προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Ταυτόχρονα πιέζει εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου για να γίνουν πράξη.

Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή:

  • Εδώ και τώρα να γίνουν επιπλέον μόνιμες προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς του δήμου!
  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να χορηγηθούν με επάρκεια, όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων.
  • Να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Να μην μετακινούνται εργαζόμενοι μεταξύ των υπηρεσιών εάν πρώτα δεν έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόληψη της διασποράς του COVID-19.
  • Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους του δήμου.
  • Μόνιμη παρουσία του ιατρού εργασίας μέσα στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευση των εργαζομένων σχετικά με τον τρόπο χρήσης των μέσων ατομικής προστασίας και μέτρων πρόληψης.
  • Απολυμάνσεις των δημοτικών κτιρίων ανά τακτά διαστήματα, καθώς και των υπηρεσιακών οχημάτων.