Για το έργο ανάπλασης της Αγίου Νικολάου

2023-03-27

Τις τελευταίες βδομάδες οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Αγίου Νικολάου βρίσκονται εκ νέου αντιμέτωποι με τις εργασίες που πραγματοποιούνται στην περιοχή, στο πλαίσιο της ανάπλασης της λεωφόρου Αγίου Νικολάου. Ένα έργο αναγκαίο για την τοπική αγορά αλλά και συνολικά για την πόλη μας, έχει εξελιχθεί σε "μαρτύριο" για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής.

Παρά το γεγονός ότι ως "Λαϊκή Συσπείρωση" επανειλημμένα έχουμε θέσει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου διάφορα ζητήματα γύρω από το έργο όπως αυτά είχαν αναδειχθεί από τους ίδιους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής (όπως π.χ. η απουσία εσοχών στα πεζοδρόμια για την προσωρινή στάση), η δημοτική αρχή αρνούταν την ύπαρξη οποιουδήποτε προβλήματος και παρουσίαζε τα πάντα ως καλώς καμωμένα...

Ωστόσο, δυστυχώς για την ίδια η πραγματικότητα έρχεται για ακόμη μια φορά να την διαψεύσει. Όχι μόνο καλώς καμωμένα δεν είναι όλα στο έργο της ανάπλασης της Αγίου Νικολάου, ίσα ίσα τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση του έργου έρχονται ένα ένα στην επιφάνεια πριν καν αυτό ολοκληρωθεί.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε:

  • Να προχωρήσει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο η διαδικασία της ασφαλτόστρωσης, με σκοπό την όσο το δυνατόν απρόσκοπτη λειτουργία των καταστημάτων.

  • Να αντιμετωπιστούν προβλήματα που ήδη έχουν αναδειχθεί, με κύριο αυτό της προσωρινής στάθμευσης, ώστε να εξυπηρετούνται τόσο οι ανάγκες των κατοίκων, όσο και των επαγγελματιών.

  • Να απαλλαχθούν τα καταστήματα της Αγ. Νικολάου από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών για το διάστημα που διαρκεί το έργο της ασφαλτόστρωσης.