Ερώτηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Ιλίου για τη διακοπή χρηματοδότησης των προγραμμάτων «Αθλητισμός για Όλους»

2021-08-25

Προς: Δήμαρχο Ιλίου, κ. Ζενέτο Νικόλαο

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, κ. Χαραλαμπόπουλο Ιωάννη

Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, κ. Τσιμόγιαννη Αριστείδη

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Διακοπή χρηματοδότησης των Προγραμμάτων «Αθλητισμός για Όλους»

Η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης στα μέσα Αυγούστου, να διακόψει τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» για το έτος 2021-2022, αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στο ήδη υποβαθμισμένο δικαίωμα συμμετοχής του λαού και του δήμου μας στον αθλητισμό.

Η ολική αποχώρηση της ΓΓΑ από το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» έρχεται σε μια στιγμή που η οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι τραγική, ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης και δύο χρόνια πανδημίας.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ήδη δεχθεί μεγάλες περικοπές διαχρονικά από τις κυβερνήσεις. Με την υποβάθμιση, την υποχρηματοδότηση, τη λογική της ανταποδοτικότητας που επιβαρύνει όσους θέλουν να συμμετέχουν, την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των γυμναστών που πληρώνονται «με το κεφάλι» των συμμετεχόντων όπως καθιερώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, παρ' όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπήρχαν, η συμμετοχή στα προγράμματα αυτά, λειτουργούσε ευεργετικά για την ψυχοκινητική ισορροπία του ατόμου και προστάτευε από χρόνιες σωματικές, νοητικές και ψυχικές ασθένειες. Παρείχε μια διέξοδο ειδικά για οικογένειες που δεν είχαν την δυνατότητα να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για την άθληση των παιδιών τους.

Με βάση τα παραπάνω ρωτάμε:

  • Πως τοποθετείται η Δημοτική Αρχή απέναντι στην απόφαση για την πλήρη αποχώρηση της ΓΓΑ από το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους»;
  • Τι ενέργειες προτίθεται να αναλάβει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση και να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα τμήματα αθλητισμού χωρίς επιβάρυνση των δημοτών;


Ίλιον 25/8/2021

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου

Νίκος Σταματόπουλος

Χρήστος Κούκος

Πετρούλα Κυριακοπούλου

Παναγιώτης Ρήγας