Ερωτήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11/12/2020

2020-12-12

Κρίσιμα θέματα για την ζωή και την υγεία των κατοίκων του δήμου, έθεσαν με ερωτήσεις τους οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11/12/2020.

Ο Νίκος Σταματόπουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου, ζήτησε ενημέρωση για το σχεδιασμό που υπάρχει για την οργάνωση του εμβολιασμού των πολιτών για τον COVID-19. Συγκεκριμένα, η ερώτηση αφορούσε σε ποια σημεία και με ποιο τρόπο θα οργανωθεί ο εμβολιασμός, ώστε να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση στους δημότες αλλά και κατάλληλη προετοιμασία των υποδομών. «Το ζήτημα χειρίζεται το Υπουργείο Υγείας», είπε ο κ. Ζενέτος, προσθέτοντας πως «ο Δήμος έχει όλη την διάθεση να προσφέρει όταν του ζητηθεί». Η απάντηση του Δημάρχου προκαλεί ερωτηματικά για το κατά πόσο υπάρχει αυτή τη στιγμή σαφής σχεδιασμός από την πλευρά της κυβέρνησης και του Δήμου την ώρα που - με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης - σε λιγότερο από έναν μήνα ξεκινούν οι εμβολιασμοί.

Ερώτηση για τους εργαζόμενους του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ που απασχολούνται στο Δήμο Ιλίου έθεσε ο Παναγιώτης Ρήγας, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, είναι μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνοι και τρίτεκνοι που με την εργασία τους καλύπτουν πάγιες και αναγκαίες θέσεις στο Δήμο. Με το κλείσιμο των δομών του Δήμου λόγω της πανδημίας, όπως οι παιδικοί σταθμοί, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν χωρίς μισθό αλλά και χωρίς το δικαίωμα να βγουν σε αναστολή ώστε να πάρουν έστω και το πενιχρό επίδομα των 534€! Ζητήθηκε λοιπόν ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να μην βρεθεί κανένας χωρίς εισόδημα. Ο κ. Ζενέτος προκλητικά απάντησε, πως στους συγκεκριμένους εργαζόμενους θα παραταθεί η σύμβασή τους μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων και άρα δεν χάνονται οι μισθοί τους. Ξέχασε προφανώς ο κ. Δήμαρχος πως η ζωή και οι ανάγκες των ανθρώπων δεν παίρνουν αναστολή, ούτε σταματάνε στην καραντίνα!

Τέλος, με αφορμή την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων στην Δυτική Αττική αλλά και ενδεχομένως σε όμορους του Ιλίου δήμους, ρώτησε τη δημοτική αρχή για το σχεδιασμό της ώστε να γίνουν μαζικά και δωρεάν τεστ σε όλους τους δημότες. Απαντώντας ο κ. Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών, ενημέρωσε πως στις 22/12/20 κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία του Δήμου, ώστε να διενεργηθούν μαζικά και δωρεάν rapidtests.