Επίσκεψη της Βιβής Δάγκα και δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Κέντρο Υγείας στην οδό Μπίμπιζα

2024-03-06

Στο Κέντρο Υγείας Αγίων Αναργύρων βρέθηκαν χτες το πρωί η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Δυτικού Τομέα, ο Νίκος Σταματόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Ιλίου και ο Θοδωρής Σκολαρίκος, δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Συναντήθηκαν με τον διευθυντή και συνομίλησαν με τους υγειονομικούς. Στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί τους Δήμους Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Πετρούπολης, Άνω Λιοσίων και μεγάλο τμήμα του Δήμου Ιλίου, προχθές σταμάτησαν να εργάζονται με δικαστική απόφαση 12 γιατροί και μέχρι τέλος του χρόνου συνταξιοδοτούνται τουλάχιστον άλλοι 7 γιατροί. Οι δυο από τους 12 γιατρούς ήταν παθολόγοι - οικογενειακοί γιατροί, με συνέπεια χιλιάδες ασθενείς που παρακολουθούσαν να μένουν στον αέρα και στο Κέντρο Υγείας να παραμένει ένας παθολόγος. Το Μικροβιολογικό Τμήμα λειτουργεί με μια νοσηλεύτρια και στο Ακτινολογικό Τμήμα το μηχάνημα είναι απαρχαιωμένο.

Πέρα από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι εδώ και τρεις μήνες δεν λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο (!). Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εκρηκτική, με τους εργαζόμενους να επισημαίνουν ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, διαφορετικά το Κέντρο Υγείας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Η βουλευτής του ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει άμεσα στελέχωση του Κέντρου Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και δεσμεύτηκαν να αναδείξουν το ζήτημα τόσο στη Βουλή όσο και στα Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής. 

Θυμίζουμε πως στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιλίου η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το θέμα της ανάγκης να παρθούν μέτρα για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην πόλη μας, θέμα που με ευθύνη της δημοτικής αρχής αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη.