Εκδήλωση για την παιδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου

2019-05-14

Με μια θεματική εκδήλωση για την παιδεία των σύγχρονων αναγκών που έγινε στο χώρο του Δημαρχείου στις 8-5-2019,επέλεξε η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της πόλης,προβάλλοντας παράλληλα και τις διεκδικήσεις της.

Η εισηγητική ομιλία, έγινε από τον υποψήφιο δήμαρχο Ιλίου Νίκο Σταματόπουλο και ακολούθησαν παρεμβάσεις από παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς και γονείς με πλούσιο προβληματισμό και αμείωτο ενδιαφέρον καθόλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Σταματόπουλος «Οι λόγοι που επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε τη σημερινή εκδήλωση με αυτό το ειδικό θέμα, είναι συγκεκριμένοι:

Πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτικό πρόβλημα που αναδεικνύει με εμφατικό τρόπο την ανάγκη που υπάρχει σήμερα για να ενισχυθεί το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση. Όχι ως αυτοσκοπό αλλά για να δυναμώσει ο πολύ αναγκαίος αγώνας για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν στην εκπαίδευση, για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των ακολούθων τους σε δήμους και περιφέρειες, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και των παιδιών του.

Κάνουμε τη σημερινή ειδική εκδήλωση γιατί το μεγάλο αυτό πολιτικό πρόβλημα της κατάστασης στην εκπαίδευση έχει στο δήμο μας, θα μπορούσαμε να πούμε, μια πολύ οξυμμένη έκφραση. Κάτι που έχουμε διαπιστώσει μέσα από τις 10άδες πραγματικά επισκέψεις και περιοδείες που έχουμε πραγματοποιήσει στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία της πόλης μας.

Κάνουμε τη σημερινή εκδήλωση γιατί τα ζητήματα της παιδείας αφορούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού: Τους μαθητές, τους φοιτητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς που όλοι έχουν προσδοκίες, αγωνίες και όνειρα. Φυσικά και προβλήματα. Πολύ μεγάλα προβλήματα.»

Στην συνέχεια,προβάλλοντας το σύνολο των προβλημάτων της παιδείας αλλά και τις ευθύνες τόσο των κυβερνήσεων όσο και της τοπικής , περιφερειακής διοίκησης αλλά και της ΕΕ ανέδειξε τις θέσεις και διεκδικήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα με σύγχρονες και πλήρεις υποδομές,αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν.

  •  Ολόκληρη η εισηγητική ομιλία του Νίκου Σταματόπουλου.(εδώ)
  • Ολόκληρη η παρέμβαση της Προβιά Κατερίνας, δασκάλας του 4ου Δημοτ. σχολείου Ιλίου και υποψήφιας με την Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Ιλίου.(εδώ)