Δήλωση του Νίκου Σταματόπουλου, υποψήφιου δημάρχου Ιλίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μετά την περιοδεία στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην οδό Μπίμπιζα την Τετάρτη 27/2

2019-03-01

Από την περιοδεία που πραγματοποιήσαμε σε όλες τις διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, επιβεβαιώνεται η ανάγκη να δυναμώσει τώρα, χωρίς καθυστέρηση, η λαϊκή πάλη για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα στον τομέα της υγείας, για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που έχει ο λαός της πόλης.

Από τη συζήτηση που κάναμε με τους εργαζόμενους επιβεβαιώθηκε πως η υποστελέχωση του ΙΚΑ συνεχίζεται σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες ενώ κάποια κενά, καλύπτονται με τα γνωστά ολιγόμηνα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας.

Το πολύ μεγάλο και επικίνδυνο ζήτημα είναι η υποστελέχωση που υπάρχει στο ιατρικό προσωπικό. Για παράδειγμα, ενώ έχουν αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα 30 γιατροί, αυτοί δεν έχουν αντικατασταθεί, έχουν έρθει προς το παρόν μόνο 3 νέοι. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν ελλείψεις σε σημαντικές ειδικότητες όπως του παθολόγου, του καρδιολόγου, του οφθαλμίατρου.

Όλα τα παραπάνω μάλιστα ισχύουν για ένα υποκατάστημα που καλύπτει μια τεράστια περιοχή που περιλαμβάνει το Μενίδι, τους Αγίους Αναργύρους, το Καματερό, το Ίλιον και μέρος της Πετρούπολης.

Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση. Οι υγειονομικές ανάγκες του λαού μιας τεράστιας περιοχής να καλύπτονται από ένα υποστελεχωμένο ΙΚΑ. Και αυτή η κατάσταση έχει αιτία με ονοματεπώνυμο: Την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων που υποβαθμίζουν συνειδητά τη δημόσια υγεία για να πιάνονται τα «ματωμένα» πλεονάσματα και για να βρίσκουν χώρο οι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι.

Γι' αυτό θεωρούμε πως χρειάζεται τώρα αγώνας ενάντια σε αυτή την πολιτική. Αγώνας για τη διεκδίκηση νέων, κρατικών, δημόσιων δομών υγείας, για επαρκή στελέχωση των ήδη υπαρχόντων με μόνιμο προσωπικό. Για ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για δημιουργία δημόσιου Κέντρου Υγείας στο Δήμο Ιλίου.

Αυτό τον αγώνα καλούμε το λαό του Ιλίου να ενισχύσει. Ενισχύοντας και στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Γιατί σήμερα υπάρχει ανάγκη για μια δημοτική αρχή που μπαίνει μπροστά στον αγώνα του λαού της πόλης για όλες τις σύγχρονες ανάγκες του, για μια δημοτική αρχή που δεν αποδέχεται τη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική.