Δήλωση των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης

2021-08-07

Σήμερα έρχεται στο φως από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» το εξής αποκαλυπτικό στοιχείο: Για την προστασία του 65% του εδάφους της χώρας, που είναι δάση, διατίθεται μόνο το 0,04% του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ από τα 17,7 εκατομμύρια που ζητούσαν φέτος τα Δασαρχεία όλης της χώρας για έργα αντιπυρικής θωράκισης, η κυβέρνηση πίστωσε μόλις 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές λοιπόν ότι δεν είναι μοιραίο για το λαό μας να χάνει κάθε χρόνο πνεύμονες πρασίνου και σπίτια. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, που δίνουν τη μάχη μερόνυχτα, με ανεπαρκή μέσα, δεν μπορούν να ανατρέψουν τα τραγικά αποτελέσματα των πυρκαγιών. Αποτελέσματα που είναι συνέπεια μιας πολιτικής που ασκείται απο τις κυβερνήσεις όλων των ...αποχρώσεων διαχρονικά και αντιμετωπίζει τη γη ως εμπόρευμα, το φυσικό περιβάλλον ως ένα ακόμα πεδίο για μπίζνες.

Είναι η ίδια πολιτικη που τσακίζει μισθούς και δικαιώματα, που έχει μετατρέψει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό σε εμπόρευμα και την προσχολική αγωγή σε πολυτέλεια. Ευθύνες έχουν οι δημοτικές αρχές που βάζουν πλάτη, ανεξάρτητα από τον ...μανδύα με τον οποίο εμφανίζονται.

Η δίκαιη οργή και αγανάκτηση που υπάρχει πρέπει να μετατραπεί σε αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους, σε οργάνωση και αγώνα για την προστασία του λαού, για τη ζωή που μας αξίζει.

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Στην περιοχή μας απαιτείται να θωρακιστούν άμεσα το πάρκο Τρίτση, το Ποικίλο Όρος, που κινδύνεψε, το πάρκο Ειρήνης.

Καλούμε το λαό της περιοχής σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Δίνουμε τη μάχη για την προστασία των πνευμόνων πρασίνου που αποτελούν ανάσα για τις γειτονιές μας και το λεκανοπέδιο.