Διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής: Όχι στην εγκληματική επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής (VIDEO)

2021-02-24

Διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα την απαράδεκτη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκληματική επέκταση της χωματερής στη Φυλή διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής. Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη, πραγματοποιείται συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στην οποία η διοίκηση φέρνει για έγκριση μελέτη που προβλέπει την κατασκευή ενός νέου 3ου ΧΥΤΑ στη Φυλή, χωρισμένου σε 3 κύτταρα, που θα σκεπάσει τα υφιστάμενα κύτταρα και θα κάνει πανωσηκώματα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο πάνω, έγιναν παρεμβάσεις από εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε δήμους της Αττικής και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Υπενθυμίζεται ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής έχει ζητήσει να συζητηθεί το θέμα του νέου ΧΥΤΑ Φυλής, το σύνολο των εγκαταστάσεων στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής, αλλά και γενικότερα η διαχείριση απορριμμάτων σε μονοθεματική (ακόμα και έκτακτη) συνεδρίαση, ώστε να μπορέσουν να εκφράσουν την άποψή τους φορείς και σωματεία όχι μόνο της περιοχής, αλλά ολόκληρης της Αττικής. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει καταθέσει 12 αιτήματα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τη δέσμευση, από πλευράς διοίκησης, πως θα γινόταν μονοθεματική συνεδρίαση. Ωστόσο τώρα, «η Διοίκηση εν μέσω πανδημίας και ολικού lockdown, προσπαθεί να περάσει σαν τον κλέφτη ένα τόσο σοβαρό θέμα σαν μια απλή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων», έχει καταγγείλει η Λαϊκή Συσπείρωση σε προηγούμενη ανακοίνωσή της.

Σωματεία και φορείς καλούν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 24 Φλεβάρη στις 4 μ.μ. στην Περιφέρεια Αττικής (Λεωφ. Συγγρού 15-17) ενάντια στο έγκλημα στη Φυλή.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε η Λαϊκή Συσπείρωση, μίλησαν οι:

Βαγγέλης Σίμος, δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης και μέλος ΔΣ ΕΣΔΝΑ

Νίκος Ζαπάντης, δημοτικός σύμβουλος Φυλής

Θοδωρής Χαμαλίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Φυλής, δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας και μέλος του ΔΣ του ΕΣΔΝΑ

Θοδωρής Σκολαρίκος, δημοτικός σύμβουλος Αγ. Αναργύρων - Καματερού και μέλος του ΔΣ του ΕΣΔΝΑ

Γιώργος Καλαμαράς, δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Σπύρος Ηλίας, πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα

Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής

Την εκδήλωση συντόνισε η Νίκη Χρονοπούλου, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής.