Δελτίο τύπου για τα ανταποδοτικά τέλη

2019-10-23

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/10/2019, συζητήθηκε το θέμα του καθορισμού του ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2020 όπως και ο καθορισμός του δημοτικού φόρου για τους ηλεκτροδοτούμενους χώρους.


Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής ήταν οι συντελεστές του ανταποδοτικού τέλους να παραμείνουν στο 1,25€/τ.μ. για τις κατοικίες και στο 3,75€/τ.μ. για τους επαγγελματικούς χώρους ενώ για τον δημοτικό φόρο ο συντελεστής να αυξηθεί από 0,14€/τ.μ. σε 0,16€/τ.μ.


Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου εξέφρασε την αντίθεσή της απέναντι σε κάθε μορφής ανταποδοτικότητα χαρακτηρίζοντάς τη ως ένα ακόμη φορομπηχτικό μηχανισμό, που έρχεται μέσω του δήμου να μειώσει το ήδη εξασθενημένο από την αντιλαϊκή πολιτική εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών του Ιλίου.


Ανέδειξε πως η ύπαρξη μεγάλου αποθεματικού του Δήμου (που ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ) και που έχει προκύψει από την φοροληστεία των δημοτών, δίνει μια επιπλέον δυνατότητα για μείωση του ανταποδοτικού τέλους και του φόρου.


Ως εκ τούτου η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους και του δημοτικού φόρου προκειμένου να δοθεί μια μικρή έστω ανάσα στο λαό της περιοχής και στους μικρούς επαγγελματίες, μια μικρή ανάσα από τα τεράστια φορολογικά βάρη που έχουν φορτώσει στο λαό οι κυβερνήσεις, η περιφέρεια και ο δήμος.


Πρότεινε επίσης την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους και του δημοτικού φόρου για τις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής.


Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης απορρίφθηκε από την Δημοτική Αρχή, επιβεβαιώνοντας πως η τελευταία είναι σταθερά προσηλωμένη στην πολιτική της φοροληστείας του λαού μέσω και των δήμων.


Ίλιον 22/10/2019