Χείμαρροι ακόμη μια φορά οι δρόμοι στη Ζ. Πηγή. Να παρθούν τώρα μέτρα πριν να ‘ναι αργά! (ΦΩΤΟ)

2022-08-26

Στο ίδιο έργο θεατές ήταν οι κάτοικοι της Ζ. Πηγής την Πέμπτη 25 Αυγούστου όταν ύστερα από τη δυνατή βροχή οι δρόμοι μετατράπηκαν ακόμη μια φορά σε ποτάμια! Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν νέες καταστροφές σε σπίτια, αυτοκίνητα και περιουσίες αφού αν η βροχή διαρκούσε 5 λεπτά παραπάνω θα είχαμε επανάληψη των καταστροφών του 2014.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή και την Περιφέρεια να πάρουν μέτρα τώρα για τη συγκεκριμένη συνοικία αλλά και για όλο το δήμο! Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου! Οι μεγάλες βροχοπτώσεις του φθινοπώρου είναι μπροστά μας και οι κάτοικοι δεν θα επιτρέψουν τα παίζεται η περιουσία τους «στα ζάρια».

Χρειάζεται τώρα να ελεγχθεί το αντιπλημμυρικό έργο στη Θηβών που φτιάχτηκε ύστερα από μεγάλους αγώνες των κατοίκων για το σε τί κατάσταση βρίσκεται, να διατηρούνται καθαρά όλα τα φρεάτια και να παρθούν επιπλέον έκτακτα μέτρα. Ταυτόχρονα χρειάζεται να γίνει συνολικότερη μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής αφού ουσιαστικά «υποδέχεται» και το νερό που κατεβαίνει από άλλες διπλανές περιοχές.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Η ένταση των βροχοπτώσεων προβλέπεται από τη μετεωρολογική υπηρεσία με ακρίβεια, οι επικίνδυνες για πλημμυρικά φαινόμενα περιοχές είναι γνωστές στη δημοτική αρχή και την Περιφέρεια.

Αυτό που απαιτείται είναι να παρθούν τώρα μέτρα πριν να είναι αργά!