Χάσιμο χρόνου τα δημοτικά συμβούλια σύμφωνα με τον δήμαρχο!

2023-04-04

Δημοτικά συμβούλια παρωδία, χωρίς ουσιαστική συζήτηση πάνω στα προβλήματα της πόλης και κυρίως μακριά από τη συμμετοχή των κατοίκων, θέλει να επιβάλλει η διοίκηση Ζενέτου στο Ίλιον. Ο τρόπος της συνεδρίασης (έγινε με τηλεδιάσκεψη) και η τοποθέτηση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 30 Μαρτίου, ήταν αποκαλυπτικά των προθέσεών τους.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος κ. Ζενέτος, απαντώντας στην παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου που κατήγγειλε τη μορφή της τηλεδιάσκεψης , προχώρησε στην εξής απίστευτη αλλά και επικίνδυνη δήλωση: «Όταν ανέλαβε ο Καντάφι τη διακυβέρνηση της χώρας του, έκανε ωραία κτίρια στους Βεδουίνους και τους έβαλε να κατοικήσουν εκεί. Αυτοί έφευγαν από τα κτίρια και πήγαιναν και έφτιαχναν καλύβες και ξαναέμεναν στις καλύβες. Δεν προσπάθησαν να προσαρμοστούν στην ποιότητα ζωής, ωστόσο σιγά σιγά το έκαναν αυτό. Ελπίζω σιγά σιγά να αποδεχτείτε κι εσείς την τηλεδιάσκεψη και τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας που μας δίνει η τεχνολογία σήμερα για να κερδίζουμε χρόνο, για να τον διαθέτουμε σε παραγωγικές δράσεις».

Του απαντάμε: Κύριε δήμαρχε, ΟΥΤΕ οι δημοτικοί σύμβουλοι ΟΥΤΕ ο λαός της πόλης είναι Βεδουίνοι! Η ουσιαστική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και η παρουσία των κατοίκων δεν είναι χαμένος χρόνος!

Καταλαβαίνουμε όμως το άγχος της δημοτική αρχής. Οι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να κινδυνεύουν από την εγκατάλειψη των σχολείων όπως πρόσφατα στο 3ο και 5ο Δημοτικό, οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της Αγίου Νικολάου που υποφέρουν από τις καθυστερήσεις στα έργα, οι κάτοικοι του Αγίου Φανουρίου και της Ζ. Πηγής που βλέπουν το Κέντρο Υγείας να ετοιμάζεται για κλείσιμο είναι ενοχλητικοί για τη Διοίκηση Ζενέτου, που δεν έχει κάνει τίποτα για να τους προστατέψει παρόλο που ως Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου είχαμε αναδείξει έγκαιρα τα ζητήματα αυτά, όπως και πολλά άλλα.

Δεν έχουν κάνει τίποτα γιατί βάζουν τις ανάγκες του λαού στη ζυγαριά κόστους – οφέλους. Γιατί υπηρετούν τη λογική των «αντοχών της οικονομίας», που επιτρέπει για παράδειγμα την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων αλλά όχι τον αντισεισμικό τους έλεγχο. Που επιτρέπει βασικές υπηρεσίες του Δήμου να δίνονται σε ιδιώτες, αλλά όχι προσλήψεις και τη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό.

Η μορφή της τηλεδιάσκεψης ήταν αναγκαία για μια περίοδο. Σήμερα όμως εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν, όπως η Διοίκηση Ζενέτου, να αγορεύουν αφ' υψηλού από κλειστά γραφεία ή τον καναπέ τους, στο λαό που βλέπει διαρκώς τα προβλήματά του να συσσωρεύονται.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου του απαντάμε καθαρά όπως κάναμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Χαμένος χρόνος είναι η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί. Χαμένος χρόνος είναι οι διάφορες συναντήσεις με μεσίτες εξ' Αμερικής, η συμμετοχή του Δήμου στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας για την εμπορευματοποίηση του Πάρκου Τρίτση. Δεν θα προσαρμοστούμε στην «κανονικότητα» των ελλείψεων, της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης των υπηρεσιών του Δήμου, που θέτουν σε κίνδυνο τα δικαιώματα και τη ζωή του λαού. Δεν θα προσαρμοστούμε στην «κανονικότητα» που θέλει τις νέες τεχνολογίες μόνο όταν πρόκειται για πλειστηριασμούς κατοικιών και καταστημάτων, επιβολή φόρων και συνεδριάσεις fast track χωρίς ουσιαστική συζήτηση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου, θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να είμαστε στο πλευρό του λαού, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.