ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΙΛΙΟΥ για το 9ο Δημοτικό

2019-02-14

Για άλλη μια φορά, τα παιδιά, οι γονείς και οι δάσκαλοι του 9ου Δημοτικού σχολείου Ιλίου έπεσαν θύματα των ψεύτικων υποσχέσεων αλλά και της αδιαφορίας της Διοίκησης Ζενέτου, για το καυτό θέμα του Λεβητοστάσιου του σχολείου.

Μετά από μακροχρόνιο αγώνα της σχολικής κοινότητας για αποκατάσταση του χώρου του λεβητοστασίου από επικίνδυνες διαρροές πετρελαίου, όχι μόνο δεν διευθετήθηκε το πρόβλημα, αλλά είχαμε σήμερα νέες εξελίξεις που δείχνουν την σοβαρότητα του προβλήματος, αλλά και την αδιαφορία του Δημάρχου και της διοίκησης.

Μετά από το πόρισμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που κοινοποιήθηκε στην πολεοδομία , διενεργήθηκε αυτοψία από τεχνικούς υπαλλήλους, οι οποίοι συνέταξαν έκθεση «επικινδύνου λεβητοστασίου από άποψη ασφάλειας κατά του πυρός».

Συγκεκριμένα οι χώρος του υπογείου όπου είναι τοποθετημένος ο μηχανολογικός εξοπλισμός του λεβητοστασίου, όπως οι λέβητες και οι μεταλλικές δεξαμενές πετρελαίου, είναι επικίνδυνοι από άποψη ασφαλείας κατά του πυρός, και για να αρθεί ο κίνδυνος πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Οι εργασίες θα πρέπει να εκτελεσθούν σε προθεσμία 30 ημερών. Μέχρι την άρση της επικινδυνότητας, κρίνεται αναγκαία η διακοπή λειτουργίας του λεβητοστασίου. Σε κάθε περίπτωση την ευθύνη για την λειτουργία του λεβητοστασίου φέρει αποκλειστικά ο εκμεταλλευτής του χώρου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο σύλλογος γονέων συγκάλεσε σύσκεψη στο σχολείο με τους γονείς και ζητούν να παρθούν μέτρα τώρα.

Υπήρξε προβληματισμός στο αν θα πρέπει να ανοίξουν σήμερα Πέμπτη 14/2/2019 την θέρμανση δεδομένου και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Σε επικοινωνία με την διοίκηση του Δήμου δεν βρέθηκε λύση και oi γονείς αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά στο σχολείο αφού δεν θα υπάρχει θέρμανση μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, λόγο της επικινδυνότητας που υπάρχει στον χώρο του λεβητοστασίου .

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ παραβρέθηκε με τους δημοτικούς συμβούλους

Σταματόπουλο Γιώργο και Πετρούλα Κυριακοπούλου, σύμβουλο της σχολικής επιτροπής και ζητάει από το Δήμαρχο κ. Ζενέτο και την διοίκηση του Δήμου να παρθούν μέτρα σήμερα κιόλας, χωρίς καμία καθυστέρηση.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ