Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου ενάντια στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη Λ.Κατσώνη 

2019-02-08

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ από την πρώτη στιγμή, με συμμετοχή του εκπροσώπου της στις συγκεντρώσεις που έγιναν, στάθηκε και στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής της Ραδιοφωνίας στην οδό Λ. Κατσώνη, που αγωνίζονται ενάντια στην τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Η επίθεση και ο εμπρησμός στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη του σπιτιού που θα εγκατασταθεί η κεραία, είναι πράξη που ουσιαστικά στρέφεται ενάντια στον αγώνα των κατοίκων και είναι «βούτυρο στο ψωμί» όσων θέλουν να συκοφαντήσουν αυτούς που αγωνίζονται για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Η επίθεση αυτή θυμίζει τακτικές νονών της νύχτας και όχι ενέργειες του λαϊκού κινήματος.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ εδώ και πολλά χρόνια, αγωνίζεται και πρωτοστατεί για να μπει ένα τέλος στην ασύδοτη τοποθέτηση κεραιών μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, δίπλα σε σχολεία και σε χώρους μαζικής συνάθροισης.

Ως αποτέλεσμα της συμμετοχής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στους αγώνες των κατοίκων, οι δημοτικοί της σύμβουλοι, σέρνονται σε δίκες εδώ και χρόνια.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την απόφασή της να νομιμοποιήσει όλες τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και να καταργήσει και αυτούς τους λίγους περιοριστικούς όρους που υπήρχαν παρά τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Για άλλη μια φορά ψηφίζει νόμους κομμένους και ραμμένους από τις ίδιες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας όπως κάνει βέβαια και με ότι της επιβάλουν τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα

Ο υπουργός κ. Σπρίτζης το 2016 σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου την οποία είχε ζητήσει η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, είχε δεσμευθεί ότι δήθεν τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους θα άλλαζε το νομοθετικό πλαίσιο και θα έπεφταν πολλές κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Την ίδια ώρα βέβαια, η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ» που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τάχα είναι με τους κατοίκους. Δεν λέει λέξη όμως για τις επιλογές και τα ψέματα της κυβέρνησης.

Ευθύνες έχει και η διοίκηση Ζενέτου που παρά τις διακηρύξεις της ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, δεν παίρνει πρωτοβουλίες για να μπει τέλος στην ασυδοσία από πλευράς εταιρειών.

Ο αγώνας ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και την ανεξέλεγκτη τοποθέτησή τους πρέπει να συνεχιστεί και να συνδεθεί ακόμη περισσότερο με τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην συνολική υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους. Με τον αγώνα για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα τηλεπικοινωνιών που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, θα παρέχει φτηνές υπηρεσίες και θα σχεδιάζει με κριτήριο την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού.

5/2/2019

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ

Υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Σταματόπουλος