ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ

2019-09-25

Απαράδεκτη και προσβλητική, ήταν η στάση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας «Δημοτική Ισοπολιτεία», κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 19-09-2019. Συγκεκριμένα, όταν έγινε πρόταση για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση 6 χρόνων από τη δολοφονία του (18-09-2013), οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, όχι μόνο δεν συμφώνησαν και παρέμειναν καθιστοί, αλλά προκαλούσαν λεκτικά, προσβάλλοντας, τη μνήμη του δολοφονημένου από τους εγκληματίες-ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Με υπεκφυγές και αόριστες εκφράσεις, όπως «... έχουμε πολύ πιο σημαντικούς που πρέπει να τιμήσουμε...» «... τον κλάψαμε το νεκρό, φτάνει...» κλπ., αρνήθηκαν να τιμήσουν τη μνήμη του θύματος του φασισμού και αντιφασίστα Π. Φύσσα. Προβάλλοντας έτσι, την επικίνδυνη για το λαό αντίληψη, πως ό,τι δεν υποτάσσεται στη λογική της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου, ό,τι μπορεί να προβληματίσει και να αφυπνίσει τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους, να σπείρει την αμφισβήτηση στο «μονόδρομό» τους, είναι αχρείαστο και ανεπίκαιρο!

Επίσης, τέτοιες συμπεριφορές, μαζί με την τεράστια καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής και τις ευνοϊκές, για τους υπόδικους χρυσαυγίτες, ρυθμίσεις του νέου Ποινικού Κώδικα της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλουν στην συνολικότερη προσπάθεια να «πέσει στα μαλακά» η ναζιστική-εγκληματική δράση της, τόσο ποινικά όσο και στη συνείδηση των εργαζομένων.

Είναι γνωστό, πως λαός χωρίς μνήμη δεν μπορεί να παλέψει για ένα καλύτερο μέλλον. Και από αυτή τη σκοπιά, καλούμε το λαό του Ιλίου, να καταδικάσει τη στάση της «Δημοτικής Ισοπολιτείας» του κ. Κακούρη και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Με τους αγώνες του, να απομονώσει το φασισμό και να εμποδίσει όσους επιχειρούν το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, κομμένης και ραμμένης στις ανάγκες του κεφαλαίου!

Ίλιον, 20/09/2019

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ