ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ Κ.Ο ΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 26ΗΣ ΜΑΗ

2019-06-01

Ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και συμπορεύτηκαν μαζί μας. Όλους και όλες που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας, στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο και την Περιφέρεια.

Το ΚΚΕ στο δήμο μας συγκεντρώνει ποσοστό 8,26%, Είναι σημαντικό ότι αναδεικνύεται σε τρίτο κόμμα, όπως και σε όλες τις εργατογειτονιές της Δυτικής Αθήνας.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο ΙΛΙΟΥ συγκεντρώνει ποσοστό 10,51 %.

Το ποσοστό του δημοτικού ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης διαμορφώνεται στο 9,42% και εκλέγει 4 δημοτικούς συμβούλους.

Είναι φανερό ότι η μάχη των ευρωεκλογών , αλλά και αυτή των τοπικών εκλογών, πήρε χαρακτηριστικά που παρέπεμπαν σε εθνικές εκλογές. Στο εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, και στο δήμο μας όπως και πανελλαδικά, καταγράφεται μια ακόμα αντιλαϊκή εναλλαγή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ανάμεσα σε δύο κόμματα που υπηρετούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ. Τα εκβιαστικά διλλήματα, οι κάλπικες αντιπαραθέσεις, η πόλωση, οι απατηλές υποσχέσεις, , ανάμεσα κυρίως στα δύο κόμματα του διπολισμού, διαμόρφωσαν ένα τέτοιο κλίμα που επέδρασσε σε λαϊκό κόσμο ο οποίος δεν έχει ακόμη πιστέψει στη δύναμη που έχει, εγκλωβίζεται στη λογική του μικρότερου κακού που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μεγαλύτερο κακό για τα λαϊκά συμφέροντα.

Την ίδια στιγμή εξακολουθούν να κυριαρχούν οι μειωμένες απαιτήσεις, η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία, η αποστράτευση, η λογική της ανάθεσης της λύσης των προβλημάτων μας στους κάθε λογής διαχειριστές της μιζέριας και της φτωχοποίησης του λαού.

Βαριές είναι οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που καλλιεργώντας αυταπάτες, έδωσε συνέχεια στις αντιλαϊκές πολιτικές προηγούμενων κυβερνήσεων δίνοντάς τους συγχωροχάρτι. Γιατί με την πολιτική του πριμοδοτεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τους κάνει να εμφανίζονται δικαιωμένοι για το προηγούμενό τους αντιλαϊκό έργο.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή με μεγαλύτερη μαχητικότητα στη πρώτη γραμμή της πάλης για όλα όσα δικαιούμαστε και μας τα στερούν .Οι εκλεγμένοι μας Δημοτικοί σύμβουλοι μαζί με όλους εμάς μπαίνουμε μπροστά από σήμερα κι' όλας στις μάχες που έχουμε να δώσουμε. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας . Αποκαλύπτοντας τις αντιλαϊκές επιλογές, οργανώνοντας τη πάλη του λαού μας, σε κάθε γειτονιά σε κάθε χώρο δουλειάς.

Τη δεύτερη Κυριακή των τοπικών εκλογών, εκφράζουμε την αντίθεση μας με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο), στα κόμματα και τους εκπροσώπους τους που μας έφεραν ως εδώ! Στους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ακόμα πιο μαχητικά ακόμα πιο αποφασιστικά μπροστά και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Καλούμε την εργατική τάξη τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας ιδιαίτερα τη νεολαία, να μην υποκύψει στα κάλπικα διλλήματα, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, να ορθώσουν το ανάστημά τους να στρατευτούν μαζί μας για την ισχυροποίηση του Κόμματός μας και στη Βουλή και το λαό. Γιατί το δικό μας δίλλημα το δικό μας ερώτημα είναι ποιος μπορεί να σταματήσει τις αντιλαϊκές πολιτικές, τα μνημόνια διαρκείας που έχουν όλοι μαζί υπογράψει μέχρι το 2060.

Ποιος μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανασύνταξη του κινήματος που θα αντιστέκεται και θα εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα, θα οργανώνει τις διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για συνολικότερες αλλαγές.

Ποιος μπορεί πραγματικά να φράξει το δρόμο στην άνοδο του φασισμού και της ακροδεξιάς.

Για να υπάρξει επαγρύπνηση και ετοιμότητα του λαού απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στη γειτονιά μας.

Γι' αυτό ισχυρό ΚΚΕ. Αυτή είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό.

Για να δυναμώσει η ελπίδα και η προοπτική. Όλοι και Όλες στη μάχη!

Κομματικές Οργανώσεις ΙΛΙΟΥ του ΚΚΕ