Αλληλεγγύη στους μαθητές που αγωνίζονται! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

2020-10-19

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους μαθητές που επί πέντε ημέρες κρατούνταν στη ΓΑΔΑ λες και ήταν εγκληματίες και που τη Δευτέρα 19/10 το πρωί πέρασαν από αυτόφωρη διαδικασία για τη συμμετοχή τους στο μαθητικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης.

Κυβέρνηση και αστυνομία, αφού πρώτα «έπνιξαν» με χημικά χιλιάδες μαθητές που βρέθηκαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 9/10, αφού επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εμποδίσουν τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών στο συλλαλητήριο της 15ης Οκτωβρίου κάνοντας σωματικούς ελέγχους σε κάθε διαδηλωτή που προσέγγιζε τη συγκέντρωση, συνεχίζουν την επιχείρηση τρομοκρατίας σε βάρος των μαθητών, για να σταματήσουν να αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματα τους.

Η επιχείρηση εκφοβισμού, το όργιο τρομοκρατίας και η απόπειρα κατασυκοφάντησης του μαθητικού κινήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση, είχε ως τελευταίο συμβάν τη σύλληψη και κράτηση για πέντε μέρες μαθητών, μεταξύ των οποίων και μαθητές από σχολείο του Ιλίου, γιατί έκαναν το «έγκλημα» να διεκδικήσουν μαζί με χιλιάδες άλλους συμμαθητές τους 15 παιδιά ανά τάξη, μέτρα υγιεινής, επιπλέον καθηγητές και καθαρίστριες στα σχολεία.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού μαθητών γονιών και εκπαιδευτικών. Στεκόμαστε δίπλα τους, στα δίκαια αιτήματά τους που είναι αιτήματα σύσσωμου του λαϊκού κόσμου. Οι μαθητές είναι ήδη νικητές, μας έχουν δείξει με τη στάση τους τον δρόμο του αγώνα, μας έδειξαν ότι δεν τρομοκρατούνται, ξέρουν πως συλλογικά θα νικήσουν.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιλίου απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση κάθε κατηγορίας εις βάρος των μαθητών.

Παράλληλα καλούμε σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και το λαό της πόλης μας να σταθεί δίπλα στο δίκαιο αγώνα των μαθητών.